Vineri,
02.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Cel mai bine vandut spectacol de teatru de la Festivalul Iberoamerican este o productie romaneasca

România este invitată de onoare a celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Iberoamerican de Teatru de la Bogota (Columbia), iar cel mai bine vândut spectacol din acest an al festivalului este „Așteptându-l pe Godot” în regia lui Silviu Purcărete, o producție a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Festivalul, care se va desfăşura în perioada 23 martie – 8 aprilie, va aduce atât în sălile de spectacol, cât și în cadrul spectacolelor de stradă peste 2000 de artiști, din 30 de țări.

„Ediția din acest an are un invitat special. Această țară reprezintă una dintre cele mai valoroase culturi teatrale din toată Europa Centrală: România, scena unei școli artistice de importanță internațională”, se arată într-un comunicat trimis de Andres Chaur, coordonator mass - media pentru Festivalul de la Bogota.

Deși inițial au fost programate cinci reprezentații pentru spectacolul „Așteptându-l pe Godot”, organizatorii au prelungit turneul actorilor sibieni cu încă două reprezentații. Silviu Purcărete a mai fost prezent în cadrul festivalului în anul 2006 când a prezentat spectacolul „Cumnata lui Pantagruel”.

Programul special dedicat spațiului românesc cuprinde de asemenea șase reprezentații pentru spectacolul „Electra” în regia lui Mihai Măniuțiu şi potrivit organizatorilor acesta este al patrulea cel mai bine vândut spectacol din program.

Al treilea spectacol românesc prezentat în cadrul Festivalului de la Bogota este „Leonce și Lena”, în regia lui Tompa Gábor, o producție a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj Napoca.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus