Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Corneliu Bucur a pierdut procesul cu CJ Sibiu

Fostul director al CNM Astra, fost consilier județean, Corneliu Bucur a pierdut irevocabil procesul intentat Consiliului Județean Sibiu, legat de schimbarea sa din fruntea Complexului Muzeal.  Practic, Bucur a atacat în contencios administrativ Hotărârea CJ nr. 89 din 2009, prin care aleșii județeni au votat numirea lui Valer Olaru drept director interimar al CNM Astra, înlocuindu-l astfel pe Corneliu Bucur, ajuns la vârsta pensionării.
Bucur a reclamat faptul că hotărârea este ilegală, deoarece înlocuirea sa din funcție a fost făcută fără o evaluare ce ar fi putut duce la o prelungire a directoratului său. În replică, reprezentanții CJ Sibiu au invocat vidul legislativ de la acea dată – legea referitoare la managerii instituțiilor de cultură tocmai a fost modificată, fără ca normele de aplicare să fie publicate.

Pe fond, la Tribunalul Sibiu, lui Corneliu Bucur i s-a respins solicitarea de anulare a hotărârii CJ Sibiu, dar instanța a admis cererea de reevaluare a sa. Recursul de la Curtea de Apel Alba a fost mutat, la solicitarea lui Corneliu Bucur, la Curtea de Apel Timișoara. Recurs au promovat atât Corneliu Bucur, cât și CJ Sibiu.

Acum două zile, Curtea de Apel a respins în totalitate acțiunea lui Corneliu Bucur. ”Modifică sentinţa civilă recurată în sensul că respinge în întregime acţiunea formulată de reclamantul Corneliu Ioan Bucur în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Sibiu, având ca obiect anularea Hotărârii Consiliul Judeţean Sibiu nr. 89/21.05.2009 şi obligarea pârâtului să facă toate demersurile legale în vederea organizării evaluării finale a reclamantului în conformitate cu dispoziţiile art. 37 alin.2 lit. b din OUG 189/2008 cu respectarea termenului minim de 120 de zile Obligă reclamantul la plata sumei de 555 lei către pârât, cu titlul de cheltuieli de judecată în recurs. Irevocabilă”, se arată în sentința publicată de Curtea de Apel Timișoara.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

hotie

Acum 9 ani

ce nedreptate pentru un om care a facut atat bine Muzeului Astra ...
Raspunde

un marginean

Acum 9 ani

Oare pe cine mai intereseaza procesul D-lui Bucur. S-a dat o rezolutie care disculpa CJS pe care Dl Bucur, in mod nejustificat l-a balacarit ca pe o troaca de porci. Esta clar ca nimeni nu este de neinlocuit si Muzeul Astra functioneaza, cel putin la fel de bine sub conducerea Dlui Olar. Mai bine i-ar fi stat Dlui Bucur, care este si profesor univ, sa accepte ca vine un moment cand ar trebui sa ne bucuram ca am prins varsta pensionarii, iar dansul si-ar fi putut oferi experienta in calitate de consultant, precum fac mai toti profesorii universitari care au cat de cat simtul masurii si sa nu poarte institutiile statului in procese care nu aduc nici un castig pentru comunitate !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus