Luni,
27.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Un proiect sibian are succes in toata tara

În săptămâna 2-6 aprilie, mii de elevi din Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara şi Deva au bucuria de a viziona celebra serie de documentare educative „Dimineţile lumii” (producţie Gedeon Programmes, Franţa). Festivalul Astra Film Junior din Sibiu porneşte într-un turneu cu filmele pentru şi despre copii, în cadrul programului Şcoala Altfel. Astra Film Junior on Tour este organizat de Astra Film-CNM Astra, în parteneriat cu toate Institutele Franceze din ţară şi cu  Asociaţia Culturală DevArt.

Astra Film Junior On Tour oferă copiilor posibilitatea de a viziona, în sistem de cinematograf, documentare menite să le deschidă orizonturile prin descoperirea altor culturi şi civilizaţii. Filmele urmăresc viaţa cotidiană a micilor elevi din Finlanda, India, Mexic, S.U.A., Cambodgia, Maroc, Japonia şi Senegal. Filmele sunt dublate în limba română. Preţurile biletelor sunt stabilite de partenerii din fiecare oraş.

„Ne bucurăm de cererea mare din România pentru acest festival şi de amploarea pe care a luat-o Astra Film Junior din Sibiu, copilul festivalului Astra Film Festival.  În judeţul Sibiu, la ediţiile precedente, peste 15.000 de elevi „au călătorit” prin intermediul documentarelor AF Junior. Anul acesta, copiii din cinci oraşe mari din ţară vor participa la AF Junior. În Cluj, filmele vor rula în două cinematografe.”- mărturiseşte Dumitru Budrala, director Astra Film.

La Sibiu, Astra Film organizează în săptămâna Şcoala Altfel proiecţii pentru elevii de şcoală primară, dar şi pentru liceeni, în Sala Studio, din Piaţa Huet, nr.12. Aceştia pot opta pentru documentarele preferate/ pe care nu le-au vizionat din seria Dimineţile lumii sau pentru producţii ale căror subiecte le suscită interesul. S-au făcut deja rezervări pe toată săptămâna, pentru intervalul orar 8.00-16.00.

Festivalul de film pentru copii - Astra Film Junior a apărut în 2009, în cadrul Astra Film Festival din Sibiu, din necesitatea unei educaţii culturale prin mijloace audio-vizuale, dar şi ca o alternativă de program educaţional extraşcolar de care cadrele didactice din judeţul Sibiu aveau atâta nevoie.

Cea de-a IV- a ediţie Astra Film Junior Sibiu va avea loc între 15 şi 18 octombrie 2012.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus