Luni,
27.09.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Filmul lui Purcarete, cu Constantin Chiriac si Ofelia Popii, ruleaza la Balanta

Lung - metrajul de debut al regizorului Silviu Purcărete ajunge şi la Sibiu. Filmul va fi prezentat zilnic, în perioada 27 aprilie - 3 mai, la Hala Balanţa. Proiecţiile vor începe la ora 21:00, în sala de spectacol unde au loc de obicei reprezentaţiile pentru mega - producţia 'Faust'.

Filmul 'Undeva la Palilula', în regia lui Silviu Purcărete este un proiect grandios care reuneşte importante nume din lumea teatrului şi filmului românesc. Decorurile sunt semnate de Helmut Stürmer şi Dragoş Buhagiar, costumele de Lia Manţoc, iar muzica de Vasile Şirli. Directorul de imagine al filmului este Adrian Silişteanu, colaborator constant al regizorului Adrian Sitaru. Filmul este produs de Tudor Giurgiu. Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Ofelia Popii, Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe şi Ioana Crăciunescu. Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj - Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare 'Fateless', în regia lui Lajos Koltai (ecranizarea romanului omonim de Imre Kertesz), şi 'Mansfeld' de Andor Szilágyi. De asemenea, publicul îl va putea revedea într-un rol principal pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional 'Radu Stanca' şi al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (25 mai - 3 iunie 2012), rămas în memoria multor cinefili pentru interpretarea rolului Nilă din filmul 'Moromeţii' de Stere Gulea. Horaţiu Mălăele şi Marius Manole întregesc o distribuţie care numără peste 50 de actori, majoritatea provenind de la teatrele cu care Silviu Purcărete a colaborat în ultimii ani în Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca şi Iaşi.

'Undeva la Palilula' spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică. Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia sa, să-i aparţină. Palilula este un orăşel pierdut undeva pe harta ţării. Acolo, nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu adevărat. În spital, bolnavii sunt perfect sănătoşi, iar una dintre distracţiile lor preferate este să asiste la disecţiile de la morgă. Restul populaţiei e imbecilă şi fermecătoare, izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Schimbările de regimuri politice, morţile, incendiile şi inundaţiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu îi perturbă. Alternativ agitaţi şi puturoşi, fericiţi şi melancolici, sunt mereu acolo, împreună, în centrul lumii, pe terasă cu oleandri, la spital şi la hotelul Boema.

Începând cu această lună publicul poate face cunoştinţă cu locuitorii din Palilula prin intermediul site-ului www.undevalapalilula.ro. În fiecare zi, până pe 20 aprilie când filmul va avea premiera la Bucureşti pe marele ecran, vă invităm să descoperiţi care sunt personajele în jurul cărora a fost construită povestea filmului 'Undeva la Palilula'.Accesul publicului la proiecţia filmului se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online pe www.tnrs.ro. Preţul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Acest eveniment este prezentat de Transilvania Film şi Teatrul Naţional 'Radu Stanca' Sibiu. 'Undeva la Palilula' este o producţie Libra Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul a fost apreciat la nivel internaţional, câştigând în 2005 premiul 'Balkan Fund' al Festivalului de Film de la Salonic.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

GT

Acum 9 ani

pacat ca nu ati nominalizat toti actorii de la TNRS... asa s-ar fi cuvenit! merita din plin! sau in turn nu s-a auzit de ei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus