Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
16°C

"Chipul Maicii Domnului, tacerea culorilor in icoana" la Muzeul Astra

Muzeul Astra invită publicul sibian la vernisajul expoziţiei „Chipul Maicii Domnului, tăcerea culorilor în icoană”, care va aduce în faţa publicului icoane pictate pe sticlă, din Colecţia Muzeului Astra.

„Icoanele alese reprezintă cele mai importante centre de pictură pe sticlă din Transilvania: Ţara Făgăraşului – Arpaşu de Sus, Cârţişoara, Valea Sebeşului, Nordul Transilvaniei – Nicula. Valoroase sunt icoanele pictate de cunoscuţii meşteri zugravi-iconari Savu Moga, Matei Ţimforea, Pavel Zamfir-Zugravu. Cele mai multe icoane sunt datate şi, în totalitate, aparţin celei de-a doua jumătăţi a secolului al XIX-lea. Icoanele se întâlnesc, în tăcerea celor rostite... cu fotografii vechi din arhiva foto a Muzeului Astra”, spune muzeograful Adda Maria Popa.

La vernisajul expoziţiei este invitată şi Manuela Golescu, actriţă şi interpretă de muzică şi poezie religioasă.

Vernisajul va avea loc marţi, 10 aprilie, la Casa Hermes din Piaţa Mică, de la ora 12:00. Expoziţia va rămâne deschisă până în 3 mai 2012.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus