Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Arhitectul sef al Bucurestiului, presedinte al Comisiei monumentelor istorice de la Sibiu

În noul mandat de cinci ani al Comisiei zonale a monumentelor istorice nr. 10, președinte a fost numit arhitectul șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu. Comisia zonală numărul 10 are ca arie de acoperire județele Sibiu, Mureș și Alba. Toate proiectele imobiliare (în special) care au tangență cu cu monumentele istorice sau cu aria de de protecție a acestora trec prin analiza comisiei amintite.
Noua comisie a fost formată prin ordin al Ministrului Culturii, ordin emis luna trecută. Alături de Gheorghe Pătrașcu (foto), în cadrul comisiei lucrează și arhitectul sibian Liviu Gligor, vicepreședinte. Comisia zonală a monumentelor istorice, care se întrunește lunar la Sibiu, mai are în componență alți doi arhitecți sibieni – este vorba de Gabriella Olasz (soția arhitectului Paul Niedermaier) și de arhitectul șef al județului Sibiu, Corneliu Drăgan.
De la Mureș vor mai veni la ședințele lunare arhitectul Petru Gheorghiu, inginerul Ildiko Kirizsan și arhitectul șef al județului Csortan Ilona, iar de la Alba, arhitectul șef al județului, Eugenia Mărginean.

Foto: evz.ro

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

callas

Acum 9 ani

decizia de a institui o comisie vine f. tarziu, dupa ca pacatele se vad in Sibiu pe peste tot, inclusiv demolari ilegale, cei ce au avut mijloacele si relatiile sa se imbogateasca in detrimentul patrimoniului au facut-o deja, cum ar spune neamtul \" copilul a cazut deja in fantana\" iar cu Gligor ca vice s-a pus lupul de paza la stana....Imi aduc aminte de afirmatiile lui dispretuitoare referitor la Piata Unirii si valoarea istorica a zonei.... nu sunt mai mult de 2 ani de atunci! Ar ajunge daca s-ar respecta PUG-ul iar Patrascu are destule probleme in Bucuresti. Oricum, faptul ca sunt si femei implicate, e o raza de speranta...
Raspunde

sibianca2

Acum 9 ani

aoleu si aoleu . noroc cu gabriela olasz. sper in urmatorii 5 ani sa nu avem pin oras exemple gen chatedral plaza. nu m ar mira deloc. astia din sb cam stiu ce fac dar cei din buc..... nu prea. de ex cei din sb au scazut numarul de etaje al cladirilor inalte din poiectul simerom, de la 20 et la 16 et. si un exemplu elocvent: ana tower golden tulip de pe scoala de inot, de la sb au primit aviz cu 7 et parca, de la buc au primit aviz cu 12 et....si a inceput sa se incline, fiind in panta. oare de ce acolo comunistii nu si au bagat botul si au facut blocuri doar pe partea cealalta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus