Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Munca la negru amendata cu 100.000 lei de ITM Sibiu

În cadrul Campaniei naţionale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale, în luna martie inspectorii ITM Sibiu au făcut 349 de controale şi au găsit 12 angajatori care practicau munca fără forme legale.

Au fost aplicate nouă amenzi în valoare de 100.000 lei şi au fost formulate trei propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de cinci persoane fără contract individual de muncă.

Tot în martie, s-au desfăşurat din iniţiativa Inspecţiei Muncii, trei campanii naţionale de identificare şi combatere a muncii nedeclarate în domeniile de activitate: fabricarea produselor de brutărie şi panificaţie, silvicultură şi construcţii.

S-au sancţionat: primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal şi nerespectarea dispoziţiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 214

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Taratorule

Acum 12 ani

Curand n-o sa mai exista munca la negru. Se inchid tot mai multe firme.
Raspunde

vadim

Acum 12 ani

Supusii lui ATYLLA !Pardon ZOMBY , sunt renumiti ca spagari demascati chiar de presa locala nu demult !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus