Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Schimbat de la Prefectura, Racuciu e de negasit. Guvernul: Racuciu e candidat

Odată schimbat, ”la pachet” cu alți 12 prefecți sau subprefecți, Horațiu Răcuciu este o persoană greu de găsit în aceste clipe. Înlocuit cu Rareș Macrea, Horațiu Răcuciu nu dă semne că ar vrea să explice noua sa poziție, ocolind dialogul cu presa. În parte, explicația vine tot din partea Guvernului. ”Aceste decizii fac parte din procesul de clarificare a opţiunilor politice pentru prefecţii și subprefecții care au asemenea opţiuni politice şi vor să candideze la alegerile locale. După cum ştiţi, premierul a cerut în urmă cu ceva timp clarificarea netă a acestei opţiuni şi tranşarea ei prin eliberarea funcţiei de prefect și subprefect, pentru ca procesul de alegeri, alegeri locale, să se desfăşoare fără intervenţii şi fără suspiciuni legate de implicarea lor politică”, spune Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului condus de MRU.

Candidatura lui Horațiu Răcuciu la alegerile locale are două variante, în acest moment, ambele lansate ”pe surse”, din moment ce oficialii partidului nu oferă, deocamdată, un răspuns cert. Prima variantă, mai puțin plauzibilă, este cea de candidat la președinția Consiliului Județean Sibiu. A doua variantă este cea de candidat la Primăria Săliște, al cărui secretar a fost până în 2008 și unde a mai candidat și la scrutinul trecut.

În cursul zilei de ieri, Horațiu Răcuciu fie a avut telefonul închis, fie nu a răspuns la telefon sau SMS-uri. Horațiu Răcuciu a fost instalat în fruntea Instituției Prefectului Sibiu pe 3 ianuarie 2011, după numirea lui Ion Ariton în fruntea Ministerului Economiei. Pe 18 aprilie a fost schimbat cu Rareș Macrea, cel care a condus Instituția din postura de subprefect până în septembrie anul trecut. Atunci, Macrea a fost înlocuit de Constantin Morar (ex - UNPR), cel care, de ieri, îi este subordonat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

sustinator

Acum 10 ani

Horatiu a facut aceasta miscare pentru a candida la Saliste si a scapa localitatea de Hiena banciu . Succes Horatiu
Raspunde

unul obiectiv

Acum 10 ani

lasa ne cu tampeniile astea ; sa ne spuna el cum a primit al doilea apartament de la sponsorul tica ; asta a racuciu , unul care isi baga mana si ia cat poate , numai pentru el , restul nu mai conteaza ; sa ne spuna cum lo anjajat pe fraiso la cadastru si pe nevastasa la finante ; asta vroia sa consuca sibiul , iar acum vrea sa saliste sa ia de acolo ce poate , ca de la sibiu iau altii colegii lui de partid
Raspunde

edi355

Acum 10 ani

Ii doresc succes domnului Răcuciu!!!
Raspunde

Ionel

Acum 10 ani

Bagaciosi sunt tot timpul, lasa-i sa vorbeasca si BATEL PE BANCIU SA II SUNE APA IN CAP
Raspunde

baba

Acum 10 ani

Nu vad rostul acestui articol. Daca ar fi fost foarte vizibil l-ati fi acuzat de asta, daca omul isi vede de treaba lui scrieti ca e de negasit. doar nu s-a evaporta de pe fata pamantului! In sfarsit, sper sa candideze pt Saliste sa avem si noi cu cine vota ca altfel e jaleeeee
Raspunde

Mgm

Acum 10 ani

Succes, d-le Racuciu! Sa faceti treaba la Saliste!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus