Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol de teatru a fost acordat Teatrului sibian

Producția „Ultima zi a tinereții” în regia lui Yuri Kordonsky de la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a primit premiul pentru cel mai bun spectacol al anului 2011 în cadrul celei de-a XX-a ediții a Galei Premiilor UNITER. Cea de-a XX-a ediție a Galei Premiilor UNITER a avut loc luni seară la Teatrul Odeon din București.

Trofeul pentru cel mai bun spectacol al anului i-a fost înmânat de Ministrul Culturii Kelemen Hunor scenografului spectacolului, Dragoș Buhagiar. Acesta a ținut să mulțumească în discursul său în mod special lui Constantin Chiriac, directorului Teatrului Național din Sibiu, pentru că a facut posibilă această întâlnire, dar și echipei tehnice a teatrului pentru dedicația față de acest proiect.

„Ultima zi a tinereții“ este o adaptare după romanul „Cronica incidentelor unei iubiri“ al unuia dintre cei mai importanți autori contemporani polonezi, Tadeusz Konwicki. Spectacolul a avut premiera pe 30 octombrie 2011 și este cea de-a patra dramatizare pe care regizorul rus Yuri Kordonsky o face în România, după „Inimă de câine“, „Crimă și pedeapsă“ și „Îngropați-mă pe după plintă“. Spectacolul prezintă povestea de dragoste adolescentină dintre Vitek și Alina pe fundalul neliniștii de dinaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Granițele dintre vis și realitate sunt susținute magistral prin decorul minimalist cu accente suprarealiste al scenografului Dragoș Buhagiar și pe fundalul unei coloane sonore de Vasile Șirli. Traducerea textului în limba română a fost făcută de Mașa Dinescu, iar producția de la Sibiu îi reunește pe actorii Marian Râlea, Alexandru Malaicu, Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Constantin Podu, Ofelia Popii, Iulia Popa, Serenela Mureșan și Cristian Stanca. Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu ce va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie 2012.

Sursa: TNRS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Gogu

Acum 10 ani

Bravo! Sunt mandru de teatrul sibian!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus