Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

46 de sibieni au ajuns la Urgente dupa ce au fost muscati de capuse

Minivacanţa de 1 Mai s-a încheiat cu o vizită la Urgenţe pentru 46 de sibieni. 26 de femei şi 20 de bărbaţi au fost muşcaţi de căpuşe în zona membrelor inferioarea, a toracelui şi a coapselor. Un bărbat de 80 de ani, din Şura Mare a fost internat la Infecţioase, după ce s-a prezentata la Urgenţe cu o rană infectată cauzată de muşcătura unei căpuşe.

„În ultimele două zile s-au prezentat la Unitatea Primiri Urgenţe 46 de pacienţi, 31 din Sibiu şi 15 din alte localităţi, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Pacienţii cu vârste cuprinse între 20 şi 80 de ani, au primit tratament şi au plecat cu recomandări, cu excepţia unui bărbat care a necesitat internare”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalui Clinic Judeţean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

true

Acum 11 ani

Decat sa fi aruncat banii primaria pe kitsch-ul cu baronul Brukenthal plimbat pe catafalc, mai bine aloca banii aceia pentru un program de combatere a capuselor cu insecticide!!!
Raspunde

Ion

Acum 11 ani

Citesc deja de vreo luna despre cazurile cu capuse, chiar nu face nimeni nimic? Poate daca ajung cativa in stare grava sau mai rau, atunci incep sa se miste .
Raspunde

Fleseriu Sergiu

Acum 11 ani

Si eu am fos muscat de capusa! Nu neaparat toate capusele sunt purtatoare a bacteriei ce provoaca Lyme! Bunici nostri povesteau ca in fiecare an erau muscati de mai multe capuse si au trait mult si sanatosi! Sa nu facem din tantar armasar hai sa ne ingrijoram doar cand nu ni se pare ceva in regula nu la ori ce intepatura!
Raspunde

david

Acum 11 ani

cainii maidanezi sunt printre vinovatii in aceasta situatie in care a ajuns orasul asta invadat de tot mai multe boli !
Raspunde

Marius

Acum 11 ani

Sergiu, daca te-ai documenta catusi de putin ai vedea ca boala lyme e o boala relativ noua (de prin 1975) si a fost dezvoltata ca arma biologica de catre americani, si ajunsa in Europa prin `90 ... de aia bunicii tai sau ai altora nu a avut nimic de la muscaturile de capuse. Nu-ti doresc sa faci antibiotice intravenos timp de 1 luna sau mai mult ... documenteaza-te inante sa zici ceva.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Toata Europa este in alarma cu fenomenul capuse. Dati un google cu -Zecken- si vedeti ce va iese la stiri..Si nu e primul an de alarma...NU mAI SUNT PASARI care sa le combata biologic.Insecticidele distrug si restul de fauna, asa ca nu sunt o solutie. SOLUTIA recomandata in Germania? EVITATI ZONELE..si daca totusi vi se intampla, imediat la medic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus