Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

In locul tigroaicei Mihaela, la Zoo vin trei pui de tigru

În urma Mihaelei, tigroaica de 14 ani împușcată după ce a reușit să scape din cușca sa, în Grădina Zoologică din Sibiu au fost montate sisteme suplimentare de protecție la intrarea/ieșirea din țarcurile animalelor periculoase. Odată funcționale, la Zoo au fost aduși doi pui de tigru, cărora li se va alătura un al treilea.
Cei doi pui aduși deja sunt oferiți – la schimb – de Grădina Zoologică din Târgu Mureș și au o vârstă de aproximativ zece luni. Al treilea pui va fi adus de la Călărași, pentru el fiind plătită suma de 3.000 de lei. Alături de Bagheera - ”puiul” tigroaicei care a fost omorâtă anul trecut -, la Zoo Sibiu vor trăi, prin urmare, patru tigri siberieni.
În prezent, la Grădina Zoologică din Pădurea Dumbrava trăiesc 186 de animale, din 48 de specii.

Uși duble la tigri, lei și urși

Municipalitatea a finalizat lucrările de sporire a siguranţei cuştilor în cazul animalelor potenţial periculoase: tigri, lei şi urşi. Lucrările au presupus dublarea cuştii existente cu o amenajare exterioară şi montarea de încuietori electrice, cu deschidere pe bază de cartelă. Pentru executarea cuştii exterioare au fost turnate fundaţiile şi s-a realizat împrejmuirea cu plasă din ţevi pline. Încuietorile electrice asigură închiderea automată a cuştii exterioare, deschiderea uşilor pentru cel aflat în interior făcându-se cu ajutorul cartelei magnetice. Costul lucrărilor a fost de aproximativ 43.400 lei.

Sursa: Primăria municipiului Sibiu

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Hans Ionescu

Acum 10 ani

Rusinoasa aceasta imagine ! Nu ar mai trebui sa apara in nici o publicatie !
Raspunde

alex

Acum 10 ani

superrrrrrr ce ma bucur multumit domn primar tot o sa iesiti bravo va iubesc
Raspunde

Breaking News!!

Acum 10 ani

In locul porcului mistret care a fost sacrificat de Craciun va trece in cusca Klaus Johannis !
Raspunde

mau

Acum 10 ani

In sfarsit ati reparat crima,de abia astept sa vad micuti
Raspunde

@mau

Acum 10 ani

mai bine hai sa vezi ce pasarica gigantica are ma-ta .
Raspunde

callas

Acum 10 ani

\"deschiderea usilor pentru cel aflat in interior se face cu ajutorul cartelei magnetice\"??? Asta deoarece se presupune ca leul nu stie sa umble cu cartela magnetica....Adica daca ingrijitorul este atacat de animal in cusca cand ii face curat sau il hraneste trebuie sa scoata intai cartela din buzunar, sa nimereasca slitul, s.a.m.d ca sa scape? Mai bine s-ar fi investit banii in instruirea paznicilor si ingrijitorilor... asa ceva nu am vazut la nici o gradina zoologica.
Raspunde

SIB

Acum 10 ani

Sibiu - Capitala Europeana a Imbecililor, ai dreptate callas !
Raspunde

Tevi pline!?

Acum 10 ani

Alea-s BARE, nu tevi! Tevile au gaura, prin care se poate scurge ceva, cum ar fi inteligenta celui care a \"dat\" acel comunicat (Primaria?... gazetarul?...).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus