Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
3°C

Sandu Tabirca: "Baietii spuneau ca inca se poate. Si noi mai credem!"

După jocuri și jocuri în care ba au fost dezavantajați de arbitraj, ba au pierdut în urma unor greșeli personale, sibienii de la Voința au reușit cel mai bun meci al lor în Liga I tocmai împotriva formației Dinamo București. Echipa din oraș, care încă se află pe locul 16, unul retrogradabil, era într-o situație destul de delicată în planul psihologic, însă prestația din jocul de astăzi îi mai conferă speranțe pentru ultimele trei partide.

Meciul, încheiat cu victoria la limită a dinamoviștilor, scor 1-0,  s-a disputat pe „Municipalul” sibian, astfel că echipa antrenată de Alexandru Pelici și Sandu Tăbîrcă bifa și susținerea unei mari mase de oameni. Cea mai bună partidă a „alb-verzilor” a venit, totuși, târziu, cu trei etape înainte de final, în runda cu numărul 31.

Directorul tehnic al Voinței, Sandu Tăbîrcă, a declarat, ieri, după meci, că jucătorii săi vor aborda jocul din etapa următoare, de pe terenul CFR-ului din Cluj, cu aceeași dăruire. „Dacă luăm meciul de astăzi, poate să fie imaginea întregului campionat. Am reușit să jucăm cu Dinamo, care e o echipă pretendentă la titlu, finalista Cupei României și să avem nouă ocazii, două-trei bare. De felicitat băieții. Știu că foarte multă lume o să ne întrebe de ce nu am jucat așa și în celelalte meciuri. Eu aș avea o explicație, dar nu doresc să intru în lucruri psihologice, pentru că le-ar înțelege prea puțină lume și, oricum, când lucrezi psihologic ești tu bolnav mintal… considerat de unii sau de alții. Cert este că ce au dovedit acești băieți, veniți de pe la ligiile inferioare, e că au potențial. Dar, în anumite momente, sau că nu am putut, sau că nu ne-au lăsat alții. Este cert că valoarea umană poate fi întotdeauna crescută, iar acesta este un lucru pe care toți ar trebui să îl încurajăm și să nu dăm în cap. Va fi greu, sperăm încă în următoarele trei jocuri(…)„Mai sunt șanse și dacă e să murim, vrem să o facem frumos. Astăzi a fost, probabil, o oglindă a întregului campionat și noi vă garantăm că și la Cluj vom muri pe teren, cum se spune. Sunt și jocuri mai speciale. Și nici experiența nu ne-a ajutat foarte mult, sunt jucători care au dat absolut totul, iar în meciurile cu miză poate am clacat puțin psihic, dar nu ne este rușine de ce am făcut”, a spus Sandu Tăbîrcă.

„Mi-e frică să nu fie desființată echipa”

Gurile rele au stabilit, deja, pe la colțuri, soarta Voinței Sibiu. Potrivit teoriei care prinde din ce în ce mai multă culoare în târg, echipa de fotbal se va desființa, în cazul în care nu va reuși să se salveze de la retrogradare. De același lucru se teme și Sandu Tăbîrcă. „Pentru noi ar fi un lucru senzațional ca lumea să își dea seama că trebuie să apreciem valoarea umană. Mie- frică, vă spun cert, să nu fie echipa desființată. Mi-aș dori din suflet să rămână. De multe ori în viață, pierdere sau eșec poate fi considerat dacă rămâi la pământ. Dacă muncești mai departe vei fi și răsplătit”, a mai spus Sandu Tăbîrcă.

„Poate a fost o răbufnire de orgoliu”

Prestația sibienilor din meciul de ieri a fost inegalabil mai bună ca cea din partida câștigată, acasă, cu 3-0, în fața formației FC Vaslui. „De felicitat băieții, spectatorii. Cred că am văzut astăzi, din partea noastră, cel mai bun joc din Liga I, fără doar și poate. Nouă-zece ocazii, a fost o descătușare care, din păcate, nu s-a încununat cu puncte. Încă o dată spun, în viață așa este. Am spus-o și o mai spun: au apărut momente în care unii oameni s-au îndoit de noi, de munca noastră și poate a fost o răbufnire de orgoliu. Pot spune că acești băieți și-au dorit întotdeauna. Știu că există critici, iar acestea sunt bune, dacă sunt constructive, în nici un caz să pui la îndoială caracterul unui om. Ceea ce s-a realizat aici s-a făcut pe munca unor oameni, începând de la președinte, care și acum ne-a sprijinit și ne va sprijini și în continuare, sunt convins! Însă, și el are nevoie de ajutor”, a declarat Sandu Tăbîrcă.

În România este încurajat cel care îți bagă subtil mâna în buzunar

Directorul tehnic al sibienilor a făcut și o scurtă analiză a societății în care trăim, plecând de la fotbal. „Evoluția unui om constă și din eșecuri, nu numai din succese. Poate de multe ori ne-am autodepășit și lumea s-a așteptat să ne autodepășim permanent, dar este deosebit de greu – o spun cu mâna pe suflet – în momentul în care crești într-un mediu în care crețem noi. Poate nu este așa de ușor pentru mine să spun acest lucru, în schimb eu cred că noi, în România, avem un foarte mare talent de a distruge istoriile frumoase. Noi nu avem modele pe care să ne bazăm, din contră este încurajat unul care îți bagă mâna în buzunar subtil și din asta se face o istorioară frumoasă. Nu că am fi așteptat noi un ajutor din alte părți, pentru că știm că dacă ești mic, toți ți se suie în cap. Dar, avem nevoie de modele. Sunt lucruri pe care le realizezi cu mijloace foarte mici sau când ai poziție de outsider-i și reușești. Numai că în momentele în care noi am fost un pic slabi, ni s-a dat în cap, acesta este adevărul”, a declarat Sandu Tăbîrcă.

Dacă Voința reprogradează și nu se desființează…

Întrebat dacă va mai continua în tandem cu Alex Pelici la cârma echipei, Sandu Tăbîrcă a spus că este adeptul unei munci pe termen îndelungat. „În primul rând, trebuie să analizăm totul, pentru că acesta este iarăși un lucru care se întâmplă în România – nimic nu are loc în urma unei analize, ci efectiv în urma unui sentiment așa din burtă, a unei emoții negative. Dacă există o strategie și un plan pentru un concept de lungă durată, întotdeauna am fost dispus să lucrez pe termen îndelungat”, sublinia Sandu Tăbîrcă.

„Băieții spuneau că încă se poate”

Antrenorul a spus că el nu a văzut faza penalty-ului – cea care a decis până la urmă și scorul final, dar că jucătorul în cauză a recunoscut faptul că balonul l-a lovit în mână. De asemenea, Tăbîrcă a descris și starea vestiarului, spunând că jucătorii încă mai cred în salvarea de la retrogradare.  „A fost o liniște de mormânt(n.r. – în vestiar). Alex(n.r. - Pelici) i-a felicitat pe băieți, la fel cum am făcut-o și eu. O merită pe deplin, pentru că un joc într-o asemenea manieră nu cred că este foarte ușor să îl faci, cu un adversar așa de titrat. Băieții spuneau că încă se poate. Și noi încă credem. Nu suntem înmormântați și nici nu am fost înaintea acestui joc, pentru că dacă intram înmormântați în teren, aveam altă atitudine. E timpul să ne strângem toți, inclusiv lumea din Sibiu. Îmi este greu să atac arbitrajele. Nu am văzut faza, dar jucătorul a spus că l-a atins. Când am avut atâta tărie să atacăm arbitrajele și am făcut-o doar după ce am adus dovezi negru pe alb, așa avem astăzi tăria să spunem că a fost 11 metri. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: îmi doream un arbitraj la fel de corect și să vadă absolut totul și la Chiajna, și acasă cu Ceahlăul. În acest campionat am avut trei sau patru meciuri în care portarii au făcut meciul vieții împotriva noastră – Bălgrădean, în tur la Dinamo, Tătărușanu, în returul cu Steaua, Mingote, în ambele partide. Se însumează toate. În viață, experiența joacă un factor deosebit de important, ori noi nu am avut experiență, începând cu staff-ul tehnic, până la jucători și conducere”, a mai spus Sandu Tăbîrcă.

Mercedes vs. Dacie ruginită

„Dacă vrei să faci performanță, îți trebuie un minimum necesar. O persoană, d.p.d.v al caracterului, care este un pic îndoielnică, se dă jos dintr-un Merceses este întotdeauna mai bine privit ca unul cinstit, care se dă jos dintr-o Dacie ruginită, îmbrăcat în blugi mai rupți. Așa te va lua și lumea. Privind în urmă, la începutul campionatului, ne doream mai mult o bază de antrenament decât mai mulți bani pentru transferuri. Noi am dovedit că am putut să ridicăm valoarea umană a jucătorilor, care acum un an de zile jucau în liga a doua și erau necunoscuți. Opt luni de zile mai târziu, să poată să joace și să țină așa un ritm de joc și să domine o echipă ca Dinamo sau să câștige categoric, 3-0, cu Vaslui, înseamnă că ei au crescut ca valoare umană. Deci, se poate!, a conchis Sandu Tăbîrcă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

un sibian

Acum 11 ani

nu mai visati,destinul acestei echipe este stabilit=desfintarea....un vis frumos sa spulberat...
Raspunde

Seba Von

Acum 11 ani

o echipa frumoasa,inimoasa,nu pot fi acuzati de neimplicare totala, insa ...insuficient!Singura sansa o dadeau...mai multi bani,cu cativa jucatori mai cu...\"putinta\"!DOAR Cu \"vointa/dorinta\" NU SE POATE FACE TOTUL,IN ORICE DOMENIU!
Raspunde

Bogdan

Acum 11 ani

RESPECT IOAN HAMBASAN, RESPECT ALEXANDRU PELICI, RESPECT SANDU TABARCA, RESPECT ECHIPA, RESPECT, RESPECT VOINTA SIBIU!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus