Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Targul de produse traditionale si ecologice a ajuns la editia a IV-a

În acest weekend sibienii vor putea cumpăra produse tradiţionale, de calitate, de la Târgul de produse tradiţionale şi ecologice, din Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA.

„Târgul, care a ajuns la ediţia a IV-a, îşi propune să promoveze fermierii şi producătorii de specialităţi tradiţionale de calitate, să prezinte produse tradiţionale atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi să ofere, prin intermediul animaţiilor culinare prezente în cadrul fiecărei ediţii, ocazia retrăirii atmosferei din vechiul sat românesc, în care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de întâlnire, de discuţii, dar şi de petrecere, de gustare a unor mâncăruri delicioase preparate la ceaun sau pe grătar”, spune muzeograful Adrian Alexe.

La această ediţie şi-au anunţat participarea 12 producători, care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă, pastramă, peşte afumat), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), dulciuri tradiţionale (dulceţuri, gemuri, sirop, turtă dulce, prăjituri), zacuscă şi pâine de casă. De asemenea, va fi prezent un producător care o să gătească mămăligă la ceaun şi produse din carne tradiţionale.

Târgul se va desfăşura în perioada 12 - 13 mai, între orele 10:00 – 18:00, la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Florin

Acum 10 ani

Felicitari organizatorilor si mai ales producatorilor, speram sa fie de la an la an tot mai multi. Hadeti sa ne vedem acolo, sa mancam sanatos si sa ne mai si veselim ca e prea multa ura si rautate in lume.
Raspunde

dana

Acum 10 ani

Buna initiativa celor de la muzeu, de a gazdui astfel de actiuni care promoveaza un mod de viata sanatos.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus