Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Stirbet ii cere demisia prefectului Sitterli: "Acest om e un impostor!" Prefectul: "nu comentez"

Candidatul PDL la președinția Consiliului Județean, Cornel Știrbeț, i-a cerut miercuri demisia prefectului proaspăt instalat, Ovidiu Sitterli. Știrbeț l-a numit pe Sitterli ”impostor”, după declarațiile acestuia avute după învestirea oficială în funcție. ”Nu s-a întâmplat niciodată după 2008 ca un prefect să facă un atac atât de violent la adresa opoziției. Acest om este un impostor, fiind funcționar public, știind că funcția de prefect este ocupată de un înalt funcționar public, că nu este o funcție politică, o pupilă a lui Cindrea. Este o pupilă a hidoasei coaliții care a ajuns la putere”, a declarat Știrbeț.

În opinia democrat liberalului, ”hidoasa coaliție” este condusă la nivel central de Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Ion Iliescu și Crin Antonescu, în timp ce la nivel local ”hidoasa coaliție este puțin schimbată”, avându-i în frunte, în opinia deputatului, pe Klaus Johannis, Ioan Cindrea, Cornel Langa și Gheorghe Suditu.
Ovidiu Sitterli a declarat marți că "Instituţiile publice trebuie să iasă din sfera abuzurilor, arbitrariului şi presiunilor politice şi să nu constituie, aşa cum din păcate s-a întâmplat până acum, instrumente de represiune politică". „Anul 2012 a debutat cu ample manifestaţii de protest atât în Capitală, cât şi întreaga ţără, pieţe din majoritatea oraşelor din România, printre care şi Sibiul, fiind pline demonstranţii care pentru prima oară după revoluţie au strigat democraţie şi libertate. Participanţii la mitingurile spontane au reclamat disfuncţiile sistemului democratic şi încălcarea sistematică a principiilor pe care se fondează statul de drept, au condamnat guvernarea discreţionară care, nu de puţine ori, a încălcat dispoziţiile legii fundamentale şi a legilor ţării, politizarea instituţiilor publice, lipsa dialogului social în procesul luării deciziilor publice şi distribuirea arbitrară a fondurilor publice. Victoriile repurtate de către manifestanţi au constituit o primă etapă a reclădirii statului de drept şi o lecţie pentru fiecare administraţie care va urma, că nimeni nu este mai presus de lege. Nouă tuturor, prefect, subprefect, conducător de instituţii publice, societate civilă, ne revine sarcina să reinstaurăm principiile democratice ale statului de drept. Constituţia şi legile ţării trebuie să fie singurele reguli care să cârmuiască funcţionarea instituţiilor publice, acestea trebuind să deservească cetăţeanul şi să fie în slujba acestuia şi nu invers. Instituţiile publice trebuie să iasă din sfera abuzurilor, arbitrariului şi presiunilor politice şi să nu constituie, aşa cum din păcate s-a întâmplat până acum, instrumente de represiune politică", a declarat prefectul Sitterli imediat după învestirea în funcție.
Ovidiu Sitterli a declarat pentru Turnul Sfatului că nu va comenta declarațiile niciunui politician aflat în campanie electorală. ”Nu vreau să discut sub nicio formă declarațiile unui politician aflat în campanie politică. Sunt prefectul județului, nu aparțin niciunui partid, nu fac politică”, a declarat Ovidiu Sitterli.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

CAS13

Acum 9 ani

COMENTARII (1) Dupa ce 20 de ani a consumt anual peste 15% din bugetele locale pe subventii si investitii. Dupa ce in ultimii 15 ani a drenat miliarde prin cele cinci srluri ale lui Gradinaru si mai curand Nicolae Nan, pentru lucrarile de retele in zona de vest fara licitatii la preturi de cinci ori mai mari ca cele din piata Dupa ce a vandut cladirile centralelor la clientela din jurul lui Johannis, la preturi subevaluate ,intre anii 2000-2005, toate cladirile au fost modernizate pe bani grei tot prin firmele lui gradinaru. Dupa ce toate echipamentele din centrale au fost modernizate cu cazane de productivitate mare achizitia facandu-se prin firmele lui gradinaru, acestea au fost scoase din cladiri si revandute ca echipamente noi in tara la spitalul judetian sibiu, in scoli si licee din sibiu,toate prin srl-urile lui Gradinaru si Nan Nicolae. ESTE ABSOLUT OBLIGATORIU CA ORGANELE ABILITATE :CURTE DE CONTURI DAR NU DIN SIBIU, PARCHETUL ANTICORUPTIE DAR NU DIN SIBIU SAU ALBA, CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU, Pentru ca un jaf mai mare in Romania, INTR-O ADMINISTRATIE LOCALA CUM E SIBIUL SUB PATRONAJUL LUI JOHANNIS NU A EXISTAT. (14:25:30) Dupa ce 20 de ani a consumt anual peste 15% din bugetele locale pe subventii si investitii. Dupa ce in ultimii 15 ani a drenat miliarde prin cele cinci srluri ale lui Gradinaru si mai curand Nicolae Nan, pentru lucrarile de retele in zona de vest fara licitatii la preturi de cinci ori mai mari ca cele din piata Dupa ce a vandut cladirile centralelor la clientela din jurul lui Johannis, la preturi subevaluate ,intre anii 2000-2005, toate cladirile au fost modernizate pe bani grei tot prin firmele lui gradinaru. Dupa ce toate echipamentele din centrale au fost modernizate cu cazane de productivitate mare achizitia facandu-se prin firmele lui gradinaru, acestea au fost scoase din cladiri si revandute ca echipamente noi in tara la spitalul judetian sibiu, in scoli si licee din sibiu,toate prin srl-urile lui Gradinaru si Nan Nicolae. ESTE ABSOLUT OBLIGATORIU CA ORGANELE ABILITATE :CURTE DE CONTURI DAR NU DIN SIBIU, PARCHETUL ANTICORUPTIE DAR NU DIN SIBIU SAU ALBA, CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU, Pentru ca un jaf mai mare in Romania, INTR-O ADMINISTRATIE LOCALA CUM E SIBIUL SUB PATRONAJUL LUI JOHANNIS NU A EXISTAT. Daca actualul prefect este de buna credinta va face demersuri catre Primul Ministru pentru a trimite corpul de control la Sibiu. CARACATITA DELAPIDARII BANULUI PUBLIC INCEPE DIN PRIMARE SI SE DEZVOLTA PRIN ENERGIE TERMICA , SC DPC SI APA CANAL. ILIE GRADINARU FOST TREZORIER PSD 200-2004, A INFIINTAT CLUB 75 PRIN CARE COLECTA BANI DE LA TOATE SOCIETATILE COMERCIALE DIN JUDET, BANI DISTRIBUITI DE GRADINARU CLIENTELEI LOCALE SI NATIONALE. ACUM ESTE CAZUL CA PRIMINISTRU PONTA SA DISRTUGA ACEASTA CARACATITA IN FRUNTEA CAREIA SE AFLA MARELE MAESTRI JOHANNIS (stiu fratii lui din cisnadie)
Raspunde

MOSU

Acum 9 ani

STIRBET voi nu stiti sa pierdeti,? a-ti crezut pina acuma ca totul vi se cuvine voi cu alianta hidoasa cu adevarat [pd+udmr +unpr si minoritatile ] a-ti creat presiuni politice in tara a-ti creat abuzuri a-ti condus discriminatoriu legile le-ati aplicat arbitrariu Pensionari si bugetari ia-ti furat poporul la -ti invrajbit ati insusit ce era de insusit si acuma veniti si spuneti ca odioasa coalitie va rade EnumerI o serie de fosti lideri si actuali centrali si locali ,RAI DA BUNI , mai buni ca ai vostri la un loc AI UITAT CE A STRIGAT POPORUL TOATA IARNA ITI SPUN EU jos pdlul jos basescu IAR ATUNCIA VA ERA TARE FRICA DE PUHOI ACUMA ATI UITAT SLABILOR
Raspunde

cici

Acum 9 ani

tot mai are tupeul sa mai apara belitul asta de Stirbet?
Raspunde

VIZIGOTUL

Acum 9 ani

Mos scleroza Stiribet, te-ai trezit din senilitate si faci comentarii asa cum ai invatat la stefan gheorghiu? Tu care aoi votat taierea salariilor bugetarilor iti dai acum cu parera? Pregateste-te sa te intalnesti cu colegul de partid TRIHENEA ANCHETAT DE DNA la aiud. Pana atunci retrage-te in regiunea ta Buia-Stenia unde poti pupa din nou toate tigancile, ca sa aduci voturi partidului tau. si astazi se laude consatenele tale de pupaturi le-ai tras in fiecare campanie electorala.
Raspunde

OSTROGOTUL

Acum 9 ani

Ia-ti si cetarasi cu tine, sa iti cante la urechea cu care nu auzi, mai mult oricum nu esti in stare.
Raspunde

Sibian

Acum 9 ani

Asta cu impostorul e ca aia cu \"Hotul striga hotii\". Cred ca astia de la PDL trebuia sa-l nominalizeze pe Stirbetz ca presedinte la Papusile Muppets. Iesea cu 90%!!!
Raspunde

Kkn

Acum 9 ani

Ce penibil inceput de campanie cu injurii la adresa altora. Super. Babuinul asta sa ne reprezinte...
Raspunde

mela

Acum 9 ani

prefectul nu face politica dar critica opozitia....asta ce inseamna??ca sibienii sunt mintiti pe fata
Raspunde

@CAS13

Acum 9 ani

Ce ai cu Curtea de conturi Si cu Parchtul de la Sibiu? Cu ce te-au suparat?
Raspunde

sarpele cu clopotei

Acum 9 ani

sunt semnale ca directorii din unele deconcentrate intentioneaza sa migreze spre noua putere numai sa-si mentina postul !Se stiu ei si ii stim si noi!Mare atentie la impostori !
Raspunde

Ilie Gigacalorie

Acum 9 ani

poza e superba, spune tot. Stirbet si acordeonul.....sau o fi tambal ? S-a trezit si Cornel acum......, pai ce-o sa faca sa iasa un pic si el in evidenta, sa sara de 3%. A incercat o provocare de copil de gradinita, credea ca-i merge.
Raspunde

Jaco

Acum 9 ani

CAS13, sa stii ca ai dreptate, asa e, dar uita-te la babuinii care comenteaza, pe ei nu-i intereseaza adevarul. Cam asta e poporul carui apartii, obisnuieste-te cu ideea.
Raspunde

ion

Acum 9 ani

multumim user JACO, aveti dreptate e mare gradina.....
Raspunde

aida

Acum 9 ani

acelasi comportament are si mengerul LUCA si comitetul director de la ambulanta sibiu membri PDL nu accepta situatia de schimbare .Nu comunica cu oameni si au creat o stare de tensiune intre angajati ,au cerut o opinie a angajatilor despre numarul de echipaje si care nu au avut aceiasi opinie ca iei au inceput sai marginalizeze PS fara fam. GOIA nu se ia nici hotarire .rau ati ajuns sa va manipuleze LAURA
Raspunde

yi

Acum 9 ani

prefectul e reprezentantul guvernului in teritoriu...treaba lui e sa seasigure ca constitutia nu e incalcata.....si nu trebuie sa critice opozitia,sau pterea
Raspunde

Mars javra batrana

Acum 9 ani

Poti pleca cu restul javrelor mincinoase si analfabete.Nu uita sa ei cu tine si pe hotul de Bara de la OPC,care si-a pus pe lista de consilieri locali pdl din Rasinari pe betiva de fiica-sa.Il asteptam in campanie electorala si pe el si pe Tichindelen Serban.Poftiti la...TRAISTI hotilor,rasinarenii sunt cu ochii pe voi.
Raspunde

Melee

Acum 9 ani

Pai daca e un infractor, sa ne ascundem ?
Raspunde

Maria

Acum 9 ani

sunt sigura ca sibienii stiu sa-si aleaga reprezentantii din categoria oamenilor inteligenti, a celor care stiu sa piarda demn si care stiu sa faca opozitie nu jignnind si folosind atacuri verbale ca cele folosite de D-nul Stirbet, in spatele carora se ascunde de fapt frustrarea. Acest gen de politica nu-l face decit sa se discrediteze nu numai ca politician ci si ca om care pretinde ca e educat. D-nule Stirbet am avut cu totul alta parere despre dumneavoastra atunci cind am trait in tara. Erau alte vremuri. Au trecut de atunci 25 de ani. Acum va dezvaluiti adevarata fata.
Raspunde

COCO

Acum 9 ani

AIDA, mai intai invata sa scri si apoi critica pe altii, sau ti-e foame cumva? Daca e asa cum spui inseamna ca acea famile e cineva in serviciul de ambulanta daca nu se ia nici o decizie fara ei. eu cred ca managerul de la ambulanta nu este asa usor de manipulat. Pe site se vorbea de cu totul altceva si pot doar considera ca te-ai bagat ca musca .........
Raspunde

coco

Acum 9 ani

apropo. felicitari doamnei ca reuseste sa-i manipuleze. te oftici cumva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus