Supărare mare la Voința Sibiu, după ce echipa a retrogradat în Liga a II-a. Se pare că picătura care a umplut paharul a fost chiar protestul jucătorilor la ultimul meci, de pe terenul formației „U” Cluj, pierdut cu 1-3. Atunci, jucătorii au decis să protesteze, purtând banderole albe pe braț, față de neplata salariilor.
Zvonistica a scos în evidență nemulțumirea „alb-verzilor”, care protestau pentru neplata a patru drepturi salariale. Însă, președintele clubului sibian, Ioan Hămbășan, a declarat, astăzi, că nici pe departe lucrurile nu stau așa și că în proporție de peste 80 la sută salariile și primele sunt plătite. „Aș vrea să încep cu ceea ce s-a întâmplat marți la Cluj. Sper să reușesc să îmi găsesc cuvintele. De la început țin să îmi cer scuze dacă o să aduc jigniri sau o să spun lucruri pe care nu ar trebui să le spun. Nu se poate să avem o atitudine de genul acesta, când cu o zi înainte am avut împreună o discuție și am spus pe nume lucrurilor și problemelor. Patru ani de zile am ținut această echipă, am muncit și am făcut tot ce mi-a stat mie în putință, poate mai mult decât era omenește. Cred că o anumită contribuție am avut și eu la promovarea și la identitatea acestei echipe. Să fiu tratat și umilit în fața spectatorilor și a telespectatorilor, după ceea ce am făcut eu aici. Mai mult, să venim și să ieșim cu niște argumente mincinoase și neadevărate. De ieri și până astăzi am scos situația salarială exactă și veniturile fiecăruia. În data de doi a patra primesc mai mult de jumătate din salariu, iar în data de nouă a patra primesc cealaltă jumătate din salariu, deci a fost achitată integral luna martie. Scadența este în 15 ale fiecărei luni, pentru martie s-a primit salariul, iar în data de 15 mai trebuiau să primească salariul pe aprilie. Suntem în 17, deci un calcul spune că avem două zile de întârziere, probabil domnii jucători au pus în calcul inclusiv luna iunie când au spus că au restanțe. Mai mult, să nu luăm în calcul că pentru ceea ce au jucat ei fotbal am avut o înțelegere și au primit prime în proporție de 83 la sută, la zi și unele în avans. Deci, nu este corect să vii să ai o atitudine de genul acesta, când știai foarte bine situația clubului, când s-a știut că nimeni nu a vrut să ne mai ajute, și cu toate acestea, cred că ne putem lăuda, eu ca manager sau ca președinte mă pot lăuda că la ora actuală suntem printre singurele echipe care avem achitate 83 la sută din prime și aproape două zile de întârziere la salarii. Aceasta este realitatea. Ceea ce au făcut ei este urât!”, a declarat Ioan Hămbășan.
„Vor să spele neputința”
Hămbășan a recunoscut că se simte umilit de protestul jucătorilor săi, care, în opinia președintelui clubului, vor să spele în acest mod neputința lor din teren. „Vor să spele neputința sau faptul că nu au fost în stare ca în șapte meciuri să facă mai mult de un punct. Ei sunt îndreptățiți să aibă o asemenea atitudine. Nimeni nu le-a făcut nimic, nu i-am jignit, nu le-am spus nimic. Nu i-am jignit pe nici unul între patru ochi. Cred că au pus banderola greșit pe mână vreo doi-trei jucători. Să știe că nu se joacă fotbal cu mâna. Poate din cauza a doi-trei jucători am compromis și în proporție de sută la sută ei au retrogradat. Este urât ceea ce au făcut ei la Sibiu, publicul și opinia publică nu merită să vadă altceva decât cum a fost cunoscută Voința Sibiu. Nu se poate să mă umilească pe mine, care nu am dormit nopțile și numai eu știu cum am adunat banii timp de patru ani de zile ca să îi plătesc. Primesc telefoane de la câțiva jucători care au plecat de aici - este cea mai mare mândrie a mea -, dar nu dau nume pentru a nu-i suna ei, cum că am luat ce am meritat, că am dat afară pe unii pentru că am crezut că au caracter alții. Cine are caracter mai mare? Niciodată nu mi-am bătut joc de un jucător de la SIbiu. De sărbători am primit mesaje de la jucătorii care au plecat de la Sibiu, iar de la cei care au rămas nu am primit niciun mesaj de mulțumire, iar faptul că am plătit atâtea salarii și atâtea premii. Le-am cântat în strună și au avut tot ceea ce le-a trebuit aici, în limita a ceea ce ne-am înțeles și a posibilităților de la Sibiu. Sunt jucători care nu au jucat de câteva luni, inclusiv antrenorul care a venit după un an de stat acasă. I-am dat șansa să vină să ia o echipă și am avut încredere. Nu m-am băgat niciodată la absolut nimic. Am lăsat să se facă totul deschis. Nu e posibilă această atitudine a jucătorilor, iar antrenorul să le dea voie să facă ceea ce au făcut. Sunt jucători aduși în exclusivitate de către antrenor. Eu l-am adus doar pe Zăgrean, am vrut să aducem un vârf pe ultima sută de metri. E singurul jucător, nu am contribuit și nu am adus niciun alt jucător aici. Nu se poate să facă de capul lor, în condițiile în care se știa bine că sumele erau peste 80 la sută plătite și erau două zile de întârziere la salariu. Luni le-am spus, cu scuzele de rigoare, că o să fac tot posibilul, o să mă dau peste cap să se plătească. Ce au vrut să scoată în evidență? - lipsa lor de profesionalism. Ce să mai vorbim despre Sportul Studențesc, de Rapid sau de alte echipe care au câte patru-cinci salarii neprimite. Sau cum au spus jucătorii de la U Cluj că au de trei luni neplătit nimic. Rușine să le fie pentru răsplata pe care mi-au dat-o, de la cel mai sus până la cel mai jos”, a mai spus Ioan Hămbășan.
Trei jucători mai au bani de primit, restul trebuie să restituie sume cuprinse între 3000 și 8000 de euro
Situația financiară a clubului sibian este destul de dificilă. Președintele
„Puteau să pună banderole albe și cei care dau drumul la apă caldă, care au dat zăpada sau cei care tund iarba, pentru că nu și-au primit salariile. Să nu mai muncească nimeni. Să facem un semn de protest pentru domnii fotbaliști, că probabil ei sunt artiștii, iar în spate sunt proștii. Foarte urât ce s-a întâmplat la meciul cu U Cluj, puteam să ieșim și să terminăm cu capul sus. Nu cred că era o rușine și nu e o rușine că am retrogradat. Atât am putut pe teren, suntem o echipă mică și neajutată. Nu ne-am plâns de arbitri, nu am făcut scandal, atât am putut să jucăm, atât am dovedit. Am retrogradat pe mâna și pe prostia noastră. Este strigător la cer, m-a deranjat enorm. M-au convins ce am de făcut mai încolo, cu asemenea oameni, pentru care faci orice ca să poată juca. 99 la sută dintre ei nu au jucat în Liga I. Vin după mine de doi-trei ani și au avut salariu și tot ce le-a trebuit. Eu am tabelul și vă spun că trei din 31 de jucători, antrenori și staff tehnic sunt cei cărora mai trebuie să le dau eu bani până la sfârșitul contractului. Restul trebuie să aducă între 3000 - 8000 de euro înapoi. Dacă este să dăm cărțile pe față, o să le dau și o să le promit jucătorilor că nimeni nu va pleca de la Sibiu până nu își plătește datoriile față de club(...)Acele sume constau din contractul pe care l-au avut și banii pe care i-au primit. La final de contract facem calculul, cât au primit și cât trebuiau să primească, în funcție de minutele de joc”, a subliniat Hămbășan, care a spus că nu îi e frică de eventualele reclamații la Liga Profesionistă de Fotbal pe care jucătorii au posibilitatea să le intenteze. „Mi se pare normal ca, dacă nu ne înțelegem, să ne rezolve(n.r. - comisiile LPF), așa este într-un litigiu. Cineva trebuie să găsească adevărul, nu îmi e frică, îmi asum”, mai spune Hămbășan.
„Toată lumea a purtat banderole, nu a fost niciunul care nu a purtat. Mi se pare că a fost o unitate. Eu am fost umilit”
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 363
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Till Eulenspiegel
Acum 7 ore
Vecerdea s
Acum 7 ore
Gogu
Acum 7 ore
Aaa
Acum 7 ore
Ciobrânzan Dann