Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Comisia Judeteana pentru Supravegherea si Controlul bolii Lyme a avut prima sedinta

Prima şedinţă a Comisiei Judeţene pentru Supravegherea şi Controlul bolii Lyme a avut loc astăzi, 22 mai, iar participanţii au venit cu propuneri care să ducă la diminuarea numărului de sibieni, care ajung la Urgenţe muşcaţi de căpuşe.

“Fiecare instituţie participantă a venit cu propuneri de intervenţie specifice, în ceea ce priveşte supravegherea şi controlul acestei afecţiuni. DSP a expus spre consultare planul propriu de acţiune, urmând ca, în cel mai scurt timp să aiba loc o nouă întâlnire, în care să fie definitivat un plan comun pentru judeţul nostru”, au declarar reprezentanţii DSP Sibiu.

Printre măsurile propuse se numără intensificarea activităţii de supraveghere a bolii Lyme şi a acţiunilor de informare a populaţiei despre această boală - simptome, mod de transmitere, măsuri de protecţie pentru prevenirea înţepăturilor de căpuşe şi atitudinea post-expunere.

“Alte măsuri propuse de DSP, dar care sunt specifice altor instituţii au vizat controlul integrat al populaţiei de căpuşe din zonele cu parcuri şi spaţii verzi din municipiul Sibiu (dezinsecţie şi managementul adecvat al animalelor gazdă: câini comunitari, animale domestice şi de companie, prin deparazitare şi tratamente acaricide”, au mai adăugat reprezentanţii DSP Sibiu.

Comisia a fost constituită ca urmare a alertelor epidemiologice din ultimii doi ani, când s-a remarcat o creştere semnificativă a numărului de cazuri raportate statistic în judeţul Sibiu, iar în componenţa ei intră reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Consiliului Judeţean, Primăriei Sibiu, Direcţia Silvică, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Direcţia Agricolă, şi Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu (ULBS).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Pacient

Acum 11 ani

ASTA DIN CAUZA \"REACTIEI\" ORGANELOR ABILITATE.VEZI POZITIA PRIMARULUI IN ARTICOLUL ***www.turnulsfatului.ro/8217/johannis-propune-reguli-anti-capuse:-pantaloni-lungi-si-pantofi-negri.html?sst=capuse
Raspunde

marin

Acum 11 ani

ACESTE CAPUSE ,URMEAZA DUPA GRIPA PORCINA ;;;AM DISTRUS ,PORCII ...GRIPA AVIARA ;;;AM DISTRUS ,ZBURATOARELE ....BOALA CAPUSILOR ...VA DISTRUGE ; ANIMALELE ,PLUS TURISMU ,,,,LA REVEDERE ,,,, TURISM LA VARA IN ANTARTICA SAU IACUTIA ...ADICA 10 000 KM. DINCOLO DE MOSCOVA ...SA VEDEM CE BOALA SE MAI INVENTEAZA ,CIND SE TERMINA ASTA ,,,,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus