Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

”Saptamana verde” a Comisiei Europene aduce oaspeti la Uzina de apa a Sibiului

50 de elevi ai Şcolii Generale 25 din Sibiu au vizitat, miercuri, 23 mai ac,  Staţia de tratare a apei „Dumbrava” pentru a vedea cum apa brută devine potabilă. Elevii, provenind din clasele a III-a şi a IV- a, au aflat astfel cum pot economisii apa şi proteja sursele de apă.

Elevii au primit Broşura „Prima mea carte despre apă” şi jocul educaţional „Salvează picătura !” mulţumită cărora atât ei, cît şi familiile lor, pot deprinde bune practici privind comportamentul faţă de lichidul vital –apa.

Acţiunea a avut loc în cadrul „Green week” (Săptămâne vedre), organizată de Comisia Europeană, tema din acest an fiind „Apa”  iar sloganul ales - „Fiecare picătură contează”.

Evenimentul este marcat la Bruxelles între 22 şi 25 mai ac print-o serie de conferinţe pe tema utilizării raţionale a apei precum şi prin acţiuni – satelit derulate în ţări europene în intervalul aprilie – iunie 2012.

Aplicaţia de participare depusă de societatea „Apă Canal” a adus în atenţia organizatorilor , Comisia Europeană, amplul Proiect educaţional „Prietenii apei” pe care operatorul sibian îl implementează începând cu anul 2009 şi care a reunit peste 8.000 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani.

De remarcat este faptul că din România au fost selecţionate pentru participare 8 proiecte, evenimentele urmând a fi promovate atât la reuniunea de la Bruxelles, cât şi pe pagina web al Comisiei Europene dedicată evenimentului http://ec.europa.eu/environment/greenweek/  .

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Ludwig J.

Acum 11 ani

Fratele meu ala mai mic mi-a zis ca s-o mictionat in bazinele de distributie. Cred ca n-o facut prea bine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus