Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Regizorul Jan Lauwers vine la Sibiu

Jan Lauwers, unul dintre cei mai importanți regizori europeni vine la Sibiu în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Deși evenimentul a fost inițial anulat, organizatorii festivalului l-au reintrodus în programul FITS 2012, iar regizorul vine în faţa sibienilor cu un spectacol extrordinar.

“Propunerile regizorului belgian sunt considerate de-a dreptul revoluționare, iar prezența acestuia la Sibiu se negociază de mai bine de patru ani. Cele două reprezentații ale companiei sale au fost programate pentru duminică, 27 mai și luni, 28 mai, începând cu ora 22:00. Pornind de la ideea că arta reprezintă natura umană, iar arta devine o reflectare a celui care observă, „The Deer House / Casa cerbilor“ prezintă povestea reală a jurnalistului de război Kerem Lawton, fratele uneia dintre dansatoarele companiei, ucis în războiul din Kosovo. Spectacolul a fost produs la cererea Salzburger Festspiele, iar regizorul Jan Lauwers a fost distins cu marele premiu de la Festivalul Internaţional de Teatru din Sarajevo, Grand Prix – Golden Laurel Wreath Award for Best Performance”, spun organizatorii FITS 2012. 

Tot luni, de la ora 16:00, la Sala Studio de la Casa de Cultură a Sindicatelor, publicul sibian va putea urmări proiecția filmului „Goldfish Games“ semnat de Jan Lawuers.

Regizorul belgian va susține, de asemenea, o conferință specială marți, 29 mai, ora 11:30, la Centrul Habitus.

Spectacolul va avea loc luni, 29 mai, de la ora 22:00, la Sala de Sport a Colegiului Naţional "Octavian Goga". Accesul publicului la aceste spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrală din Sibiu. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus