Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Cristi Pustai: Vitinho si Eric sunt jucatori diferiti!

Între Vitinho Medeiros(foto stânga), în prezent jucătorul Gazului Metan, și Eric de Oliveira(foto dreapta), fostul „decar” al medieșenilor, s-a creat artificial o rivalitate din clipa în care primul a sosit în curtea echipei.

Faptul că Eric a plecat pe ușa din dos de la Mediaș, brazilianul fiind și acum într-o dispută cu clubul Gaz Metan, a dus instantaneu la ideea potrivit căreia urmașul și înlocuitorul perfect pentru el va fi chiar vărul său, Vitinho.

Cristi Pustai, antrenorul Gazului Metan și omul care este cel mai în măsură să sesizeze similitudinile și diferențele dintre cei doi, a declarat, pentru Turnul Sfatului, că cei doi fotbaliști mai mult diferă decât se aseamănă. De asemenea, Pustai a subliniat faptul că Vitinho mai are nevoie de timp pentru a exploda.

„Sunt doi jucători care joacă pe posturi diferite, deci, implicit, au lucruri diferite. Dar, e și o deosebire mare între ei - Eric a fost jucător împrumutat - nu știu, aici este discutabil dacă l-am cumpărat sau nu, pe când Vitinho a venit gratis și este al nostru. Vitinho are 21 sau 22 de ani, iar Eric, când a venit, a crescut la noi. A început să fie titular de drept în divizia B, prin returul campionatului în care am promovat. Din acel campionat a început să dea goluri. Odată cu promovarea în Liga I, pot să zic că a fost mai strălucitor CUrtean, care a și plecat la Timișoara, apoi a explodat Eric. Ori, pe Vitinho l-am adus în vară, cu gândul că un an de zile o să îl ținem la echipa a doua, dar am fost forțați să nu facem asta și de calitățile lui. Am avut mare încredere în el. A venit odată cu Rafael la Mediaș, dar atunci era sub contract cu impresarii cu care au fost probleme și cu Eric. Avea 18 ani, și-a dorit să rămână la Mediaș, dar au fost discuții între cerere și ofertă. A revenit, m-am bucurat că Eric a putut să îl aducă la Mediaș, el știa ce este aici, mă bucur că a prins pregătirea, că altfel nu putea să se integreze în echipă. Este, la ora actuală, un jucător bun, care crește. Dar, și cu Vitinho trebuie să avem răbdare din acest moment cel puțin un an și jumătate. Nu poți să îl vezi acum pe Vitinho ca salvatorul Mediașului, nu există, de fapt, o echipă nu stă doar într-un jucător. Trebuie piesele puse ca într-un joc de puzzle, fiecare la locul ei”, a spus Cristi Pustai, pentru Turnul Sfatului, duminică, 27 mai.

Nu l-am judecat pe Eric și am rămas prieteni!

Conflictul dintre clubul medieșean și jucătorul Eric de Oliveira este departe de a fi încheiat. Brazilianul a plecat nemulțumit de la Mediaș, iar oficialii Gazului vor să își scoată măcar o parte din investiții, astfel că între cele două părți există discuții și dispute care implică tribunalele și forurile superioare ale fotbalului.

Cristi Pustai spune că nu l-a judecat niciodată pe Eric pentru că a ales să plece la Karpaty Lvov. Antrenorul  este convins că brazilianul se va întoarce cândva la Mediaș.

„Eu nu l-am judecat pe Eric și am rămas prieteni, cu toate că e o prietenie între un antrenor și un jucător, nu altceva, pentru că nu-mi permit. Eu sunt prietenul tuturor jucătorilor, nu am jucători preferați, pentru mine toți sunt la fel. La fel a fost și este și Eric. A făcut un pas, nu pot să judec eu dacă este greșit sau nu - financiar, poate că nu, dar pe plan sportiv... era un moment în care putea să fie declarat jucătorul străin al anului, deci înaintea lui Wesley. Însemna ceva, iar acel moment putea să îl speculeze, cred, mai bine. În rest, Eric este și va fi până la urmă un medieșean, pentru că și-a creat o familie aici. Probabil se va întoarce la Mediaș... cel mai curând pe 30 mai. Se va întoarce sigur la Mediaș, dar nu știu și dacă fotbalistic, pentru că e un proces în derulare, nu știu care este situația lui contractuală cu Karpaty Lvov, așa că pot să mă exprim”, a spus Cristi Pustai.

Gaz Metan Mediaș a anunțat ieri că i-a prelungit contractul lui Cristian Pustai.

foto: gsp.ro

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus