Vineri,
28.01.2022
Ceata
Acum
-3°C

In joaca, despre carii si dinti sanatosi

Elevii a cinci școli din Sibiu au fost incluși într-un program care, la nivel național, își propune reducerea cu până la 50% a numărului de carii la copii, prin acțiuni de conștientizare a importanței igienei orale. Dincolo de conștientizarea importanței igienei orale în rândul copiilor a învățătorilor și a părinților, programul are drept scop și punerea bazelor unui program național de profilaxie orală pentru copii.
În afara discuțiilor serioase, copiilor sibieni le-au fost împărțite și diferite jocuri care au rolul de a-i ajuta să-și reamintească de spălatul dinților, schemele de periaj, plus alte informații utile. ”Elevilor li s-a explicat importanta igienei orale şi importanţa alimentaţiei  sănătoase, li s-a arătat cum se face un periaj corect al dinţilor şi fiecăruia dintre ei li s-a făcut un control stomatologic. Ei au promis că vor face întocmai, iar noi că vom reveni să constatăm o reală îmbunătăţire a igienei orale”, spune dr. stomatolog Gabriel Săraru.
Acțiunea a fost coordonată de Club Rotary Sibiu Cibinium, al cărui președinte este Gabriel Săraru, beneficiind și de sprijinul studenților de la Medicină din Sibiu și a Clubului Rotary Sibiu.
În perioada 13 – 30 mai 2012, acțiunea “Dinţi Frumoşi, Copii Sănătoşi” s-a desfășurat în 15 orașe din țară. La Sibiu, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, au fost alese cinci școli, considerate prioritare: Școlile generale 10, 11, 20 și 23, precum și Centrul pentru educație incluzivă nr. 1.
Pe lângă sfaturi și jocuri, toţi copiii au primit din partea Clubului Rotary Sibiu Cibinium câte o pastă şi o periuţă de dinţi.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus