Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Litoralul Piata Mica

E adevărat, uneori, chiar și în centrul Sibiului ai impresia că ești la mare, că te plimbi pe faleză. Se întâmplă înainte de înserat, când toate terasele din centru sunt pline ochi, când vezi doar figuri vesele în jurul tău, turiști, localnici, cu toții împreună într-o relaxare continuă. Probabil sunetul fântânii din Piața Mare te fură și te face să crezi că ceea ce de fapt auzi sunt valurile care se sparg de stabilopozi. Dar nu, nu ești la mare. Nu ești pe litoral, oricât de mult ți-ai dori să crezi asta. 

Pare-se că unii patroni de terase se lasă însă furați de mirajul acesta al litoralului plin de turiști și încep să construiască pe măsură. Dacă acum patru, cinci ani, barurile de pe centru mizau pe terase mici, cochete, mirajul banilor de această dată, i-a împins la extinderi din ce în ce mai serioase. N-a trecut o lună de când scriam de o terasă monstruoasă de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Un articol de ziar și câteva amenzi mai târziu, lucrarea la terasă a fost oprită iar acum, chiar dacă nu e cea mai cochetă terasă din Sibiu, cea de pe Bălcescu s-a contopit cumva în peisaj. A venit rândul Pieței Mici să suporte megalomania proprietarilor de baruri și arhitecților ce vor să șocheze. Între pub-ul Old Friends și Capuccino Cafe au apărut acum vreo zece zile câțiva metri cubi de bârne. Meșterii le-au pus cap la cap, le-au prins cu șuruburi de puteai să juri că lucrează la construcția unei nave ce abia așteaptă să fie lansată la apă. Dar nu s-a spart nici șampania de bord, nu s-au urcat nici mateloții pe dunetă pentru că ditai terasa ce acoperă aproape 100 de metri pătrați a rămas doar o adunătură de lemne. Proprietarii au primit deja două amenzi, una de 120 și una de 500 de lei din partea inspectorilor primăriei. „Au fost amendați pentru că nu au avizele necesare. În ceea ce privește construcția provizorie, inspectorii au sesizat Poliția Comunitară care, la rândul ei, a sesizat Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu. A, da, Piața Mică e centru istoric iar în centrul istoric parcă n-ai voie să construiești de capul tău. Ups!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

tudor CeMerita

Acum 11 ani

Asa cum pe Balcescu au inceput aia si apoi toti i-au urmat, si in pta mica a inceput Tango cu constructii dinastea si acum ii urmeaza si altii. O sa se ajunga sa nu se mai vada deloc casele din cauza \"teraselor\"
Raspunde

Administratie sibiana

Acum 11 ani

n-are buldozere? In 5 minute desfiinteaza porcaria aia de acolo. Eu le-as retrage proprietarilor si terasei si autorizatia de functionare pentru barul din cladire.
Raspunde

piata mica

Acum 11 ani

asa intra restaurantu max in piata mica. si au zis oamenii ca de 3 lei mp/zi (12600 ron!pe luna bani la bugetul local) sa nu depinda de vreme. eu aster sa-l vad gata. daca trebuie sa o dea jos va fi mare distractie pe coridoarele primariei:))
Raspunde

www

Acum 11 ani

Porcaria aia nu are ce cauta acolo !
Raspunde

tiptil

Acum 11 ani

Astia continua fara nici o jena...
Raspunde

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 11 ani

mie unu imi place
Raspunde

Livia

Acum 11 ani

@student valcean cu buletin de sibiu: bineinteles ca tie iti place :))
Raspunde

Un sibian

Acum 11 ani

Cate comentarii fara cunostinta de cauza....! Pacat! Se vorbeste aiurea si fara logica, dar ma rog. Interesati-va despre realitate inainte sa vorbiti!
Raspunde

i love sb

Acum 11 ani

Sunt chiar curios daca se da aprobarea constructiei inainte de alegeri.....si Da, MAX incearca sa-si faca intrarea intr-un mod mai putin placut.
Raspunde

x

Acum 11 ani

ORAS MIC CONCURENTA MARE SI MAI ALES URĂ! POFTA MARE!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus