Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Popescu de la Meteo il ameninta pe Sava de la Aeroport cu justitia

La exact un an după ce a început un scandal acuzând conducerea Aeroportului Sibiu că nu îl lasă să investească în stația meteorologică de la Aeroportul Internațional Sibiu, directorul Centrului Meteo Regional Transilvania-Sud a dezgropat din nou securea războiului.

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural de la jumătatea săptămânii trecute – prima condusă de noul prefect, Ovidiu Sitterli – directorul de la Meteo a ținut să readucă în discuție problema stației meteorologice din incinta spațiului Aeroportului Sibiu. Popescu a luat cuvântul, a punctat câteva din realizările ultimilor ani, după care a cerut ajutorul prefectului pentru ca instituția pe care o conduce să intabuleze terenul pe care funcționează stație meteo respectivă. Cererea lui Popescu s-a transformat rapid într-un atac la directorul Aeroportului, Augustin Sava. ”Dorim ca la Păltiniș să construim o școală de meteorologie unde să vină la specializare meteorologi din toată țara. Am și demarat un studiu de fezabilitate pentru construcția acestei școli. În general, am reușit în utlimii ani să modernizăm 80 la sută din stațiile meteorologie pe care le deținem, însă în Sibiu nu putem face nimic. Atât Consiliul Județean Sibiu care este proprietar cât și administrația Aeroportului Sibiu nu au înțeles ce înseamnă proprietatea publică a statului. Eu sper să găsesc înțelegere la dumneavoastră, domnule prefect, pentru că dacă ajungem la Tribunal nu este decât timp pierdut”, a spus Popescu, în fața Colegiului Prefectural. 
Mai exact, Ion Popescu cere Consiliului Județean și conducerii Aeroportului să-i permită să intabuleze suprafața de teren de 0,2 hectare cât are stația meteorologică din Sibiu, pentru ca apoi ea să poată fi modernizată. Investiția preconizată s-ar ridica la aproape o jumătate de milion de lei. 
Deși prefectul Sitterli nu i-a permis să ia cuvântul, Augustin Sava a luat microfonul pentru a-și spune punctul de vedere. ”Domnul de la Meteo face câteva afirmații care deranjează. Dumneavoastră nu trebuie să porniți pe un drum greșit ca apoi să trebuiască să opriți o piatră care începe să se rostogolească. Vă asigur că eu am studii de meteorologie, nu domnul Popescu”, a spus Sava. La final, a luat cuvântul și prefectul Sitterli. ”Vă rog să veniți la mine cu un raport pe acestă temă, să vedem exact situația juridică a acelui teren și vă asigur pe toți de toată bunăvoința mea”, a spus și prefectul Sitterli.
În principiu, nimeni nu are nimic împotriva investiției de la Stația Meteo Sibiu, singura problemă fiind că  în cartea funciară terenul este trecut că aparţine judeţul Sibiu, fiind însă acte care arată şi că terenul este al statului. Exact aceași problemă a fost ridicată de Ion Popescu și în ședința colegiului Prefectural din luna aprilie a anului 2011, cu aceași actori implicați, mai puțin prefectul Ovidiu Sitterli. Ca și acum, s-a promis implicare serioasă pentru rezolvarea problemei, într-un final tot scandalul stingându-se în timp.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

Savu Sava

Acum 9 ani

Il mai stiti pe Popescu !! A aparut iarasi .. draqu stie cum se invart psd-istii de cad tot in functii de directori ! Popescu , baschetbalistul \"inalt\"de 1,30 m ... era prefect si cara o geanta diplomat \"uriasa\" de atingea pamantul, prin tot Sibiul.. Iata-l pe tcm-ist ajuns director la meteo !! Si vrea sa devina proprietar pe terenul aeroportului... Si oamenii parca ar vrea sa-l aleaga pe cindrea la judet...... Singura solutie e sa pastram ce avem: sasii la primarie si judet !
Raspunde

Sava

Acum 9 ani

Sava-i plin de studii ... aviatie, psihologie, meteorologie etc. Dar nu e nici aviator, nici psiholog si nici meteorolog ... Un mitocan care nu-si vede lungul nasului.
Raspunde

hop si eu

Acum 9 ani

....Da, dar e cu partidul corect....ma-ntelegi? Nu o face degeaba, ataca la comanda.
Raspunde

@ 2

Acum 9 ani

100% corect! evident ca votam FDRG pe linie...din pacate nu s-au prea implicat in problema aeroportului...adica n-au reusit sa scape de parazitii astia din aeroport...
Raspunde

pt. all4all

Acum 9 ani

Nu stiu altii cum sunt dar eu pe Savu nu dau doi bani, e un semidoct...infumurat.
Raspunde

you4you

Acum 9 ani

phloci la tava.
Raspunde

Sava

Acum 9 ani

Comportamentul lui cred ca este urmarea unor frustrari serioase, iar daca stau bine sa ma gandesc, e demn de mila, bietul de el. Sa fii un bun psiholog (asa cum se crede) si sa nu reusesti sa depasesti anumite bariere ...
Raspunde

Oli

Acum 9 ani

Se crede mosier Sava pe domeniul public al statului, sa la-se oameni sa modernizeze, cum si el tot modernizeaza de un an la vila lui cat un conac de mare.
Raspunde

Faur Daniel

Acum 9 ani

Acum am INTELES: duminica si luni au fost prognozate numai ploi la Sibiu. Cum n-a plouat deloc, am inteles de ce. Pt. ca nu-si fac treaba! De ce, din cauza LUI.
Raspunde

pt sava

Acum 9 ani

mai omule un aieroport nou si modern la-i pus pe butuci si la coservare unde sa zboare sibieni in germania? urcate tu cu iohanis si cei de la FDRG cu bilet dus
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

felicitari domnule Popescu pentru perseverenta, este imprtanta modernizarea statiei meteo de la aeroport
Raspunde

dan condurat

Acum 9 ani

Vă pierdeţi timpul cu tradatorii de neam şi ţară din administraţia locală şi cea naţională. Sesizaţi instanţa; prevederile noului cod civil sunt clare dar, strămutaţi cauza in ori care altă localitate a României
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus