Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Trei jandarmi sibieni, medaliati de SUA si NATO pentru misiunile din Afghanistan

Trei jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean din Sibiu au primit medalii și certificate de apreciere în urma participării la misiunile din Afghanistan.

În data de 30 mai 2012, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a avut loc festivitatea de acordare a distincţiilor, oferite membrilor primului contingent care a executat misiuni în Afghanistan, sub egida NATO- NTMA.  

Din cadrul I.J.J. Sibiu,  trei cadre au fost dislocate în teatrul de operaţii din Afghanistan: maiorul Marian Brâncoveanu - în statul major al misiunii NTMA din Kabul, căpitanul Dan Ion - în centrul regional de pregătire al poliției afgane din Spin Boldak şi ulterior din Kandahar, respectiv plutonierul Nicolae Cazacu  - în centrul regional de pregătire Costall.

Celor  trei jandarmi li s-au acordat în semn de apreciere şi recunoaştere a meritelor următoarele distincții:

-medalia „Recunoștința Armatei” (Army Commendation), din  partea Departamentului de Stat al  Apărării al SUA;

-medalia „ISAF”, din partea NATO;

-certificatul de apreciere a activităţii depuse în slujba misiunii NTMA emis de Direcţia Coordonare Activitate Consilieri și Instructori Poliție din cadrul NTMA Kabul;

-certificatul de apreciere a efortului depus în slujba activităţii Comandamentului Regional Sud – Kandahar, emis de comanda RSC Sud Kandahar;

Distincţiile și certificatele aferente au fost înmânate de către colonelul Ovidiu Vasilică, primul adjunct al inspectorului general şi şeful Statului Major. „Sunt medalii meritate, pentru că ceea ce am făcut a contribuit mult la progresul misiunii. Am avut şansa să fim în primul contingent şi este ceva deosebit să fii primul, într-o misiune la 4000 de kilometrii de casă şi, cel mai important, într-o misiune de pionierat a Jandarmeriei. Sunt convins că acest contingent va rămâne în istoria Jandarmeriei”, a declarat acesta. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus