Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Covid-19, situația pe Sibiu: Trei noi cazuri confirmate și un deces

Covid-19, situația pe Sibiu: Trei noi cazuri confirmate și un deces

Sibiul are, până în cest moment, 403 persoane confirmate pozitiv ca fiind infectate cu COVID-19, dintre acestea 380 fiind adulți, iar 23 copii, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu. Sunt cu trei cazuri mai mult față de ultima raportare. Totodată, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2.925 de teste, iar 1.480 de persoane au fost cu rezultate negative la teste. Până la această dată au fost declarate vindecate și externate 177 de persoane, iar 30 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. Ultimul deces a fost înregistrat astăzi, 9 mai. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, care a fost internată la spitalul din Sibiu în 5 mai. 

Potrivit raportului prezentant de autorități, la Sibiu mai sunt 480 persoane izolate și 310 persoane în carantină. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost 137 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19 la numerele de telefon puse la dispoziție de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail [email protected]).

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 100 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de ieri, 8 mai, 40 de polițiști sibieni, 59 de polițiști locali și 6 efective MApN au desfășurat 57 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În perioada de referință, 13 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 291 de persoane și două societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență. Tot înccursul zilei de ieri, aproximativ 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus