Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Astazi incepe Festivalul International de Film Transilvania

Astăzi, se dă starul Festivalul Internațional de Film Transilvania Sibiu, în cadrul căruia sibienii se vor putea bucura de o selecție impresionantă de filme românești și străine, difuzate în premieră mondială sau națională.

Miercuri, 13 iunie, de la ora 22:00, în Piaţa Mare din Sibiu, va avea loc deschiderea oficială cu filmul “Frații de cruce”, o co-producție româno-austriacă în regia lui Wolfram Paulus, proiectată în premieră mondială. Cadrele exterioare au fost filmate aproape în totalitate în Sibiu, în vara lui 2011. Renumiţii actori germani Susanne Lothar şi Udo Samel figurează în distribuția acestei drame de război.

Joi, 14 iunie, în aceeași locație open air va fi proiectat în premieră națională “Baikonur” (r. Veit Helmer), primul film realizat vreodată la cosmodromul amenajat de fosta Uniune Sovietică în stepa Kazahstanului, iar sâmbătă, 16 iunie, sibienii sunt așteptați la cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, comedia “Despre oameni și melci”, proiectat în prezența echipei.

La Centrul Cultural Habitus vor rula 28 de filme, printre care o premiera mondială, trei premiere în România şi filmul lui Stanley Kubrick, “Eyes Wide Shut”, cu Tom Cruise și Nicole Kidman, va rula de două ori.

Teatrul Gong va fi gazda unor proiecții speciale: “Descendenții”, de Alexander Payne, cu George Clooney în rolul principal, și “Pielea în care trăiesc”, de Pedro Almodovar. În lista de filme prezentate la Teatrul Gong se regăsesc și premierele naționale: “Roman Polanski: Memorii cinematografice” (r. Laurent Bouzereau), “Marina Abramovic: Artistul e prezent” (r. Matthew Akers), “Woody Allen: un documentar” (r. Robert Weide) și “George Harisson: Living in the Material World” (r. Martin Scorsese).

Pentru cei care aleg Music Pub, TIFF 2012 le aduce rockumentare și filme strâns legate de muzică, ca “Dansatorul” (r. Christian Bonke, Andreas Koefoed), despre un campion mondial la dans care revine în competiție după ani de pauză şi filmul islandez “Inni” (r., Vincent Morisset), o înregistrare a unui concert live al formației Sigur Ros.

Documentarul regizat de Martin Scorsese despre viața lui George Harrison, fostul membru Beatles – “George Harisson: Living in the Material World”, va fi difuzat la Music Pub, în închiderea festivalului, duminică, de la ora 21:30.

Închiderea oficială a TIFF Sibiu 2012 va fi marcată cu filmul “Tatăl Fantomă”, regizat de Lucian Georgescu, care va rula la Piața Mare din Sibiu, duminică 17 iunie, de la ora 22:00.

Prețul unui bilet pentru proiecțiile din Piața Mare este 1 leu. Prețul unui bilet întreg pentru proiecțiile din Music Pub, Teatrul Gong și Centrul Cultural Habitus este de 7 lei, iar studenții şi elevii beneficiază de bilete reduse de 5 lei. Proiecţiile de joi, de la Teatrul Gong, sunt gratuite.

PROGRAM Miercuri 13 iunie

CENTRUL CULTURAL HABITUS

12:00 Stefan Luchian (Romania)

14:00 Ballroom Dancer / Dansatorul (Danemarca)

16:00 Our Grand Despair / Marea noastra disperare (Germania)

18:00 Cracks in the Shell / Fisuri in carapace (Germania)

20:15 Anton Corbijin: Inside Out / Anton Corbijin: Portret complet (Olanda)

22:00 Headhunters / Vanatorii de capete (Norvegia)

TEATRUL GONG

18:00 Visul lui Adalbert (Romania)

20:00 Tinker Tailor Soldier Spy / Un spion care stie prea multe (USA)

MUSIC PUB

21:30 Senderos Del Alma / Cautatorii de suflete (Spania)

23:00 Ballroom Dancer / Dansatorul (Danemarca)

PIATA MARE

22:00 Blutbruder teilen alles / Frati de cruce (Austria) PREMIERA MONDIALA, filmat in Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus