Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Capitanul Vointei: "Suntem in vacanta. Reunire de lot? - nimeni nu stie!"

Voința Sibiu a retrogradat în Liga a II-a la finalul campionatului recent încheiat, dar nu există nicio certitudine în ceea ce privește viitorul echipei. Ioan Hămbăşan, președintele clubului, spune că Voința nu se va desființa și că echipa, cu ușoare modificări la nivelul staff-ului și al lotului, va juca în sezonul viitor, în Liga a II-a.

Purtător al banderolei de căpitan, Nicolae Grigore ar trebui să fie unul din cei mai avizați oameni în această problemă, care chinuie fotbalul sibian de o lună încoace. Însă, ca și ceilalți coechipieri ai săi, cel poreclit „Gore” se află într-o nebuloasă. Fotbalistul, care mai are contract cu Voința încă un an, spune că întrebarea „încotro” îl chinuie cel mai mult, mai ales că în proiectul „Voința” a investit ani, sentimente și emoții. „Nu se știe exact ce se întâmplă la Voința. Noi suntem în vacanță, trimiși forțat sau cum suntem, dar nu e nicio veste din partea clubului nostru. Încotro se îndreaptă Voința, m-aș îndrepta și eu, dar deocamdată nu e nimic sigur. Deci, ce să spun? Să spun că va începe o nouă etapă din viața mea? Ar fi devreme să vorbesc despre acest lucru, până nu știu ce se întâmplă cu fotbalul sibian. Am investit multă emoție în acest club și îmi e greu să mă despart așa, dintr-o dată. Dar, orice început are un sfârșit și orice sfârșit are un început. În momentul în care voi ști ce se întâmplă la Sibiu, voi putea să judec lucrurile altfel”, mărturisește Nicolae Grigore.

„Nu poți să zici când începi, ce începi sau unde începi”

După ultima etapă, Voința avea planificat un amical cu Poli Timișoara, care, în cele din urmă, nu s-a mai disputat, pentru că jucătorii și staff-ul tehnic au fost trimiși în vacanță. „Am înțeles că trebuia să jucăm un amical cu Poli Timișoara, apoi s-a hotărât că nu mai are rost să stăm pe aici - trebuiau oferite cazarea, masa, cheltuieli care sunt greu de susținut. Atunci, Darius (n.r. - Darius Miclea, antrenorul secund) a sunat și ne-a spus că suntem oficial în vacanță. Reunire de lot?, nimeni nu știe. Mi se pare un pic aiurea să stai într-o stare de <<încotro?>>. E o întrebare care te neliniștește. Pot să zic că sunt al Voinței, dar nu pot să zic ce va fi pe mai departe”, mărturisește Grigore, care spune că se consideră în vacanță până la noi ordine. „Am povestit și cu colegii mei, la toată lumea e un semn de întrebare. Nu poți să zici când începi, ce începi sau unde începi. Atât timp cât nu a apărut nimic pe nicăieri sau nimeni nu a spus ce se va întâmpla cu Voința Sibiu. Eu, ca sportiv, o iau că suntem în vacanță. E devreme să spun mai multe”, adaugă Nicolae Grigore.
„Ar fi păcat să nu se mai continue”

Asupra Voinței planează atât de multe semne de întrebare, pe care Nicolae Grigore spune că le înțelege, mai ales că o echipă, fie ea și în Liga a II-a, este greu de susținut. Însă, căpitanul consideră că proiectul „Voința Sibiu” trebuie să continue, fie doar și pentru suporterii prezenți atât la meciurile din deplasare, cât și la cele de pe stadionul „Municipal”. „Ar fi și păcat să nu rămână această echipă, pentru că atunci ne-am comporta exact ca ceilalți. Unii au câștigat campionate, vezi Unirea Urziceni, iar când au dat un pic de greu au renunțat. Nu cred că e în caracterul domnului Hămbășan sau al jucătorilor Voinței să renunțe așa ușor. Într-adevăr, e frustrant că nu am putut să rămânem în Liga I, poate de aceea sunt și atâtea semne de întrebare. Totuși, nu ne-am făcut de râs în Liga I, nu am intrat în niciun joc de culise. Că am fost sau nu furați de arbitrii, cert e că au fost momente în care puteam să întoarcem altfel rezultatele în favoarea noastră. Acum este un capitol încheiat și te doare sufletul să vorbești despre el la trecut, deși putea să continue foarte frumos”, subliniază „Gore”, care spune că pentru el situația este simplă, având de ales dintre două variante: să se retragă  sau să continue. „Sunt două alternative: continui sau încerc să mă canalizez pe altceva. Deocamdată nu vreau să zic pas fotbalului, pentru că la vârsta mea, dacă ai spus pas, nu te mai reapuci”, conchide acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Puiu B.

Acum 10 ani

Fara o conducere serioasa, competitiva, nu se poate face sport de performanta! Ploiestiul, Clujul, au cate doua echipe in Liga I, Sibiul nu-si permite una in Liga II !!!
Raspunde

@1

Acum 10 ani

Te bagi tu cu o sponsorizare ???
Raspunde

Dany Mo

Acum 10 ani

Adevarul e ca in Sibiu sponsorii care sunt implicati in acest fenomen numit fotbal, sunt mai mult cu numele decat cu banii, este pacat pentru noi suporterii, pentru ca suntem in primele 10 echipe din tara la numarul de spectatori. CINEVA AR TREBUI SA VADA ACEST LUCRU....UNDE SUNT MARII AFACERISTI LOCALI ?
Raspunde

YAVjenyajX

Acum 10 ani

frumusetea consta exact in fautpl ca NU suntem perfecti. aia e paranoia! Perfectiunea apartine lui Dumnezeu. Noua, oamenilor, ne dat sa mergem pana la foate bine si exceptional, dar niciodata pana la perfect. A trai impacat, aici e provoarea! Pentru cine poate, e perfect. Altfel e un drum intreg pana la impacare. Presupune intelepciune, presupune sacrificiu de sine, presupune munca cu sine si multe altele.Daca tu ai ajuns la perfectiune, nu pot decat sa ma bucur pentru tine! Eu, insa, nu pot avea pretentia asta. Invat si ma bucur de drum.
Raspunde

jjEKsUpMp

Acum 10 ani

unde-i legatura? annigtera a avut o politica monetara defectuoasa in anii 90.. cursul de schimb fixat oficial.. paritate 1 la 1 cu dolarul american. pe intelesul tuturor.. argentinienii se angajau sa plateasca in aur, dar ei credeau ca fierul are aceeasi valoare cu aurul. cand a venit scadenta.. rezultatul in filmuletele de mai sus. legatura cu romania? nu exista, dar fiecare isi poate folosi imaginatia cum doreste.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus