Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

August – septembrie: 50 de strazi inchise pentru lucrari

Sibienii vor trebui să ocolească, în câteva săptămâni, aproximativ 50 de străzi din Sibiu, închise pentru diferite lucrări. Numai în prima zi a săptămânii viitoare circulația va fi oprită pe 12 străzi. Aici vor începe atât lucrări de reabilitarea a carosabilului, dar și lucrări de refacere a rețelelor de gaz.
Cele 12 străzi ce vor fi închise sunt Copernic, Cărămidăriei, Gh. Topârceanu, T. Arghezi, Sibiel, Dobârca, Iazului, Dealului, O. Goga, Prejbei, T. Vladimirescu și Paris.
”Vom avea destul de multe străzi pe care au loc diferite lucrări, dar vom avea grijă să le corelăm astfel încât să se poată circula. În perioada august – septembrie se va lucra simultan pe aproximativ 50 de străzi. Atunci vom vedea dacă municipalitatea lucrează și în cartiere”, spune primarul Klaus Johannis.


Strada Copernic se va închide de luni, 9 iulie şi până la sfârşitul lunii august pentru realizarea reparaţiilor la carosabil şi trotuare, pe tronsonul dintre străzile Sălişte şi Dragalina. Strada Cărămidăriei se va închide traficului pe toată lungimea sa, în perioada 5-30 iulie, pentru executarea lucrărilor de reparaţii la carosabil şi trotuare.

Străzile Gh. Topârceanu (cartierul Turnişor) şi Tudor Arghezi (cartierul Iosefine) care fac parte din unul dintre pachetele BERD vor intra în lucru. De luni, 9 iulie, constructorul va începe prima etapă, aceea a reabilitării reţelei de canalizare şi apă, traficul fiind închis pe aceste două străzi. Conform contractului, lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Au început lucrări de reparaţii şi în Piaţa Iancu de Hunedoara, DPC lucrând la săpătura generală, corectează canalul pluvial pentru o mai bună scurgere a apelor pluviale şi lucrează în paralel la reparaţia carosabilul şi a trotuarelor.

DPC a început de aproximativ o săptămână lucrările de reparaţii şi pe strada I. Neculce. Lucrările vor fi finalizate în aproximativ o lună şi presupun reparaţia carosabilului, a trotuarelor şi înlocuirea bordurilor.


Constructorii contractaţi de societatea deţinătoare a reţelelor de gaz vor intra de luni, 9 iulie, pe străzile Sibiel, Dobârca şi Iazului. Străzile nu vor fi închise traficului, dar o bandă de circulaţie va fi restricţionată pentru pozarea tuburilor, pe tronsoane de câte 50 de metri. Ca termen de finalizare pentru noua reţea constructorii au avansat termenul de 30 august pentru toate cele trei străzi.

Gazul va intra şi pe străzile Dealului şi Octavian Goga, începând din data de 9 iulie şi până în 27 iulie, perioadă în care o bandă de circulaţie va fi restricţionată. De luni, 9 iulie, constructorul contractat de societatea de gaz va intra şi pe strada Prejbei, pe tronsonul dintre Piaţa Sadu şi strada Preot Bacca, constructorul estimând că va finaliza lucrările până în data de 20 iulie.

De luni, 9 iulie vor începe şi lucrările de înlocuire a conductei de gaz pe străzile Tudor Vladimirescu şi Paris, acestea urmând să fie finalizate până la data de 27 iulie.


Sursa: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

ctc

Acum 10 ani

pai cum Dealului iar intra in renovare? de abia ce au terminat asfaltul si acum vin cei de la E-on sa bage gazul..suntem o tara de ras ne meritam soarta..
Raspunde

eee

Acum 10 ani

ce tara de dobitoci... eu chiar mi-as dori sfarsitul lumii ala de il anunta astia in 2012... prea multa cretinitate zau asa... si pe paris si tudor vladimirescu asfaltul este ca in palma... se pare ca suntem chiar pusi la incercare cu masinile
Raspunde

@ 1 si 2

Acum 10 ani

de cand s-au reabilitat acele strazi s-a spus foarte clar ca nu va fi turnat stratul de uzura pana nu vor fi refacute retelele de gaz. drept dovada ca nici nu sunt finalizate, se vede cu ochiul liber ca lipseste ultimul strat de asfalt. acesta va fi turnat abia dupa ce vor termina astia cu gazul tocmai pentru a nu avea strazi reabilitate dar pline de petece
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus