Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ariton se retrage. In urma lui merge Curtea de Conturi

Liderul PDL Sibiu este tot mai retras din activitatea organizației județene, a refuzat să mai candideze pentru un nou mandat de vicepreședinte la nivel național și a anunțat în cadrul organizației locale că intenționează să nu va candideze la alegerile parlamentare. Surse din PDL Sibiu susțin că Ariton este dezamăgit că după activitatea lui din fruntea ministerului Economiei, nu a primit mai multe mesaje pozitive din partea sibienilor. ”Ariton a dat de înțeles că nu va mai candida la alegerile generale și probabil va lansa un mesaj că lasă tinerii să se afirme”, susțin surse din PDL Sibiu.

De-a lungul timpului, Ariton a declarat că nu se angajează într-o luptă politică dacă nu are șanse certe de a câștiga. Și după ce a fost înfrânt în 2008, de către Martin Bottesch la președinția Consiliului Județean, Ariton a dat vina pe voturile anulate, nu pe prestația sa din campania electorală. Nu s-a înscris în alegerile locale din 2012, pentru că știa că niciun candidat PDL nu are șanse să câștge fotoliul de președinte al CJ Sibiu.  Totul pentru a-și păstra un CV politic cât mai bun. Acum însă, Ariton pare decis să se retragă, iar acest lucru începe să se vadă. După lansarea candidaților PDL Sibiu, în campania pentru alegerile locale, Ion Ariton a transmis mesaje în mass-media tot mai rar, a preferat să tacă chiar și în timpul scandalului politici prilejuit de procedura de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu.

Tăcerea lui Ariton poate avea la bază și recentul raport al Curții de Conturi care a vizat un control la Ministerul Economiei, în perioada în care acesta era condus de Adriean Videanu și Ion Ariton. Conform documentului, în 2010, an în care la conducerea Ministerului Economiei au fost Adriean Videanu și din septembrie Ion Ariton, s-a decontat suma de 5,18 milioane de lei aferentă lucrărilor la șantierului Krivoi Rog din Ucraina fără o analiză prealabilă a necesarului financiar. Suma respectiva a fost cheltuita la solicitarea antreprenorilor Arcom, Arcif si Uzinexport, susține site-ul incomemagazine.ro. Raportul mai arată că  fosta conducere a instituției, nu a inclus "la valoarea justă" în inventar bunuri ale Electrica şi Petrotrans în valoare totală de 111,3 milioane de lei, și a diminuat creditele bugetare alocate Agenţiei Nucleare pentru Deşeuri Radioactive şi Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale cu suma totală de 5,33 milioane de lei şi a redus patrimoniul instituţiei cu 73,9 milioane de lei, prin neînregistrarea în contabilitate a unr bunuri şi investiţii realizate de firma de stat Conversmin.  Auditul a mai scos la iveala faptul ca Ministerul Economiei a plătit fără bază legală 10.716 lei către RA-APPS, pentru o locuinţă de care a beneficiat un salariat care deţinea deja o locuinţă personală în Bucureşti.

Ariton nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, același lucru petrecându-se și în cazul altor cereri de informații cerute de jurnaliști din presa locală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

valjan

Acum 11 ani

bun de plata! imi pare rau ca sa bagat cu hoti si cu mitici de regateanul a stat in fata.. Merita ??
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

Si cum se numeste beneficiarul celor 10.716lei?......medan sau popentiu?
Raspunde

altu

Acum 11 ani

Domnariu unde e ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus