Sâmbătă,
23.10.2021
Ceata
Acum
14°C

Raliul Sibiului se pregateste de start

55 de sportivi, dintre care 24 din Germania, Italia şi Ungaria, se pregătesc să ia startul joi, 19 iulie, la Raliul Sibiului.

12 probe speciale şi 200 kilometri pe macadam şi asfalt îi aşteaptă pe cei care s-au înscris la competiţia recunoscută pentru dificulatatea traseelor. Patru echipe sibiene vor fi prezente în concurs şi vor încerca să câştige raliul.

„Ne bucurăm că Sibiul este singurul oraş la nivel naţional care poate susţine un eveniment de o asemenea anvergură. Raiul Sibiului este destul de greu, costisitor şi selectiv”, a spus Sorin Iţu, organizatorul raliului.

Recunoscute pentru spectaculozitatea, dar si pentru duritatea lor, probele speciale din Raliul Sibiului, etapa a 8-a din Intercontinental Rally Challenge şi etapa a cincea din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, vor fi pregatite special pentru cea mai importantă ediţie din istoria raliului.

Proba specială Gâtu Berbecului, cu o lungime de 28,5 kilometri, a intrat şi ea în programul de reabilitare pentru Raliul Sibiului Romania 2012 şi va fi parcursă de concurenţi de două ori în ziua de sâmbătă, 21 iulie, fiind cea mai lungă şi una dintre cele mai spectaculoase probe ale Raliului Sibiului.

Lucrarile de reabilitare au început cu celebra specială Şanta, o probă care va fi parcursă timp pe noapte, vineri, în prima zi a raliului şi încă de doua ori sâmbătă în confguraţia Şanta Max, o probă compusă din speciala Şanta, o buclă de doi kilometri pe asfalt în urcare spre staţiunea Păltiniş şi vechea probă Călugaru. După Şanta, urmează Dobârca şi Crinţi, celelalte două probe programate vineri, 20 iulie, în prima zi a raliului.

„Santa este una dintre cele mai celebre probe din România şi facem eforturi ca această probă să fie perfectă până la startul raliului. În prima zi, piloţii au de parcurs aproape 100 kilometri pe macadam şi mai mult ca sigur speciala Şanta de noapte va fi punctul de atracţie al zilei”, a spus Sorin Iţu, organizatorul raliului.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus