Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Trei sefi in zece zile la Spitalul Judetean. Ultimul: „nu m-a surprins numirea”

În decurs de aproximativ zece zile, la conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu s-au perindat trei directori: dr. Adrian Şanta, dr. Călin Cipăian şi dr. Liviu Cotârlă.

Primul şi-a prezentat demisia în 6 iulie, „din motive personale”, iar pentru că în contractul de muncă nu era prevăzută o perioadă de preaviz, demisia a fost imediată. La începutul săptămânii următoare, în 10 iulie, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, îl numea în funcţia de director interimar pe dr. Călin Cipăian. Dacă dr. Şanta a condus spitalul sibian un an şi nouă luni, mandatul dr. Cipăian a fost mult mai scurt, iar după patru zile de la numire a fost înlocuit cu dr. Liviu Cotârlă.

 „Am mai fost director al spitalului”

 „Am aflat vineri, 13 iulie, în jurul orei 12:00 despre numire. M-au sunat de la departamentul de Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean şi m-au anunţat, dar încă nu am fost contactat din partea Consiliului Judeţean. Nu pot spune că am fost chiar surprins de numire, deoarece au existat nişte discuţii exploratorii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean pe această temă, deci mă aşteptam”, a spus Liviu Cotârlă.
Noul manager interimar, care „a fost numit de Consiliul Judeţean, prin Dispoziţia nr. 306, din 12 iulie 2012, pentru o perioadă de maximum şase luni, până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei”, a mai fost la şefia unităţii spitaliceşti în urmă cu aproximativ şapte ani. De atunci lucrurile s-au mai schimbat, iar dr. Cotârlă spune că „va avea nevoie de câteva zile pentru a vedea care este situaţia actuală a spitalului, de la numărul de angajaţi, până la nivelul datoriilor”.
„Da, am mai ocupat funcţia de director al Spitalului Clinic în perioada iulie 2001-iunie 2005 şi ceea ce ştiu despre conducerea acestui spital este că presupune o muncă complexă, care implică domeniul financiar, economic, administrativ, cel de resurse umane şi bineînţeles pacienţii şi personalul medical. Trebuie lucrat zi de zi, cu mii de oameni. Pe vremea aceea aveam aproximativ 2.000 de angajaţi şi 1.800 de paturi, deci un volum mare de muncă, iar acum trebuie să văd care este situaţia, deoarece, cu siguranţă cifrele s-au modificat”, mai adaugă actualul manager interimar.

Despre datorii şi finanţări. Deocamdată tăcere

Situaţia Spitalului Clinic, la momentul preluării de către noul manager, nu este foarte „roz”. Spitalul are datorii de aproape 16 milioane de lei. Cea mai mare parte, de aproximativ zece milioane de lei, este către furnizorii de medicamente. Despre banii datoraţi furnizorilor pe materiale sanitare şi servicii de asigurare a aparatelor medicale, noul manager spune că nu vorbeşte deocamdată. „Un manager trebuie să întreţină o bună relaţie cu pacienţii, cu aparţinătorii şi cu finanţatorul. Deocamdată prefer să nu mă pronunţ asupra problemelor financiare ale spitalului, respectiv datorii, până săptămâna viitoare, când voi prelua funcţia şi voi obţine şi datele exacte despre situaţia actuală a spitalului”, a mai spus dr. Cotârlă.

Speranţe pentru noua conducere

Aproximativ şase luni, până la data limită la care trebuie organizat concursul pentru postul de manager, Liviu Cotârlă va rămâne la cârma celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. Colegii medicului sibian îl compătimesc pentru greutăţile pe care le va întâmpina în noua postură.
“Domnul dr. Liviu Cotârlă este un coleg vechi şi mă bucură numirea lui, pentru că aşa am scăpat eu de o greutate. E chiar foarte bine că el va ocupa această funcţie, până la stabilirea datei concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu”, spune dr. Călin Cipăian, fostul manager interimar al spitalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

8 comentarii

nor

Acum 11 ani

ce caracter slab cindrea, intai promite functia dr. cipaian, iar apoi o da lui cotirla urat de tot
Raspunde

dvd

Acum 11 ani

decat cipaian mai bine coarla
Raspunde

dvd

Acum 11 ani

decat cipaian mai bine cotarla RECTIFICARE LA NUME
Raspunde

curios

Acum 11 ani

cotarla e fostul candidat la primaria sibiu di partea psd ?
Raspunde

Alt curios

Acum 11 ani

Ramane de vazut cum pot colabora un profesionist cu carnet de partid (Dr Cotarla) cu un profesionist fara carnet de partid (Dr Cipaian). Eu inca mai sper...
Raspunde

agniteanca

Acum 11 ani

nu ma mir .ce conteaza profesionalismul cind numirile in posturile de conducere se fac politic.pacat.lasati-l pe doctorul cipaian sa se ocupe de bolnavi .au nevoie de el .dar, incercati sa respectati oamenii de valoare.
Raspunde

xantelasma

Acum 11 ani

poate sub culoarea rosie ce vine iarasi sa ocupe tronul ,vom beneficia si noi bol navii si nu vom mai fi nevoiti sa dam spaga in spitale.dati -le salarii medicilor sa poata trai decent.
Raspunde

bolnavul

Acum 11 ani

de ceva timp ,imi duc crucea.m-am obisnuit cu ea si ea cu mine,acum poate n-ar mai fi asa de greu daca ceilalti ar inceta sa ma umileasca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus