Vineri,
28.01.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Pilotii din IRC si-au dat intalnire la Raliului Sibiului

Dupa etapa din San Marino, echipajele din Intercontinental Rally Challenge(IRC) sunt gata de start în etapa de macadam de la Sibiu.

Organizat pentru prima dată în 2001, Raliul Sibiului a parcurs rapid pașii necesari și, de la „Supporter Event” în IRC, a ajuns să fie unul dintre cele mai importante evenimente sportive din Romania și din străinătate. Deși inițial au fost anunțate 61 de echipaje, doar 59 de mașini vor fi la start pentru a parcurge probele din jurul orasului Sibiu.

Orașul de pe Cibin găzduiește primul din cele patru raliuri din estul Europei, care urmează în calendarul IRC. După România, concurenții din IRC vor trece în Republica Cehă, apoi Ucraina și Bulgaria. Toate aceste etape vor fi prezentate în transmisiile TV de pe canalul Eurosport.

Zilele Raliului, pe scurt

Pe lângă faptul că este etapă în IRC, Raliul Sibiului este runda a cincea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, ceea ce va însemna un numar mare de piloti locali la start, dar și etapă-eveniment în FIAEuropean Rally Cup. Echipajele vor parcurge 100 de kilometri de probă specială în fiecare zi, programul începând în după-amiaza zilei de vineri, la ora 14:31, cu prima din cele șapte probe ale zilei. Sâmbătă, actiunea începe la ora 11:12, iar piloții au de parcurs încă cinci probe speciale. Joi, 19 iulie, cu începere de la ora 20:00, va avea loc o demonstrație pe străzile din centrul orașului, iar de la ora 21:00 startul festiv în Piața Mică. Parcul de service este gazduit în premiera de centrul istoric al Sibiului, chiar în inima orașului. Tot aici vor avea loc ceremoniile de start și sosire.

Raliu pe macadam, cu porțiuni de asfalt

Deși este considerat un raliu pe macadam, Raliul Sibiului România are și porțiuni de asfalt incluse în probele speciale. Celebra probă Șanta Max se va desfășura pe ambele suprafețe, iar speciala Păltiniș, lunga de zece kilometri, se va desfășura în totalitate pe asfalt. „Probele de macadam de la Sibiu nu sunt cele mai dure din lume, dar pericolul unei pene de cauciuc este prezent la fiecare pas. În plus, temperatura amibientală va depăsi cel mai probabil 30 de grade, așa că echipajele vor fi solicitate la maximum mai ales pe Gâtu Berbecului, cea mai lungă probă specială a raliului, de 28,5 km”, anunță organizatorii, care mai transmit și faptul că amenajarea probelor a început cu câteva săptămânii în urmă, pentru ca Raliul Sibiului să fie un real succes.

Raliul Sibiului se desfășoară în perioada 19-21 iulie 2012.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus