Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Banii inapoi primariilor. 11 milioane de lei ar trebui sa se intoarca in judet

Guvernul a decis, miercuri, să ramburseze primăriilor fonduri totale de 107,5 milioane lei, după ce, în luna mai, le-a retras banii alocaţi de Cabinetul Ungureanu pentru cheltuieli curente şi cofinanţarea unor proiecte europene. 28 de primării din judeţul Sibiu, din care 21 erau conduse de primar PDL, au primit, din Fondul de rezervă bugetară, 11.615.000 de lei, pe această ordonanță de urgență. În luna mai însă, noul Guvern Ponta a decis, prin ordonanţă de urgenţă, că primarii sunt obligaţi să returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocaţiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu, premierul Victor Ponta argumentând atunci că, din totalul celor 1.657 de primării care au primit bani, un număr de 810 nu înregistrează "niciun leu datorie" şi nici nu necesită cofinanţarea unor proiecte UE. Curtea Constituţională a decis însă, la sesizarea Avocatului Poporului, că este neconstituţional textul din ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a retras banii primăriilor. Premierul Ponta a arătat însă că judecătorii Curţii Constituţionale nu permit recuperarea banilor decât în cazul acelor primării care au cheltuit deja fondurile, nu au datorii la cheltuieli curente şi de capital sau care trebuie să finanţeze proiecte UE. În acest sens, Ministerul Finanţelor, prin intermediul Curţii de Conturi, a verificat la fiecare primărie care a primit fonduri de la Guvernul Ungureanu dacă alocarea acelor bani a fost justificată, pentru această acţiune având la dispoziţie 45 de zile de la decizia Curţii Constituţionale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

spatele lui Ponta

Acum 10 ani

De ce vor hotarari de consilii locale pentru returnarea banilor ? Acuma au constatat ca-si dau cu stangu\'n dreptu si isi iau banii noilor lor primari!!! SA NE TRAIESTI \"DOS AL DOMNULUI PONTA\" !!!...si la mai multe realizari \"marete\"
Raspunde

bes

Acum 10 ani

Deci nu ai inteles nimic din text: Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala retragerea banilor acolo unde exista datorii(si doar acestor primarii li se vor returna banii).
Raspunde

Hai sa dam cu noroi

Acum 10 ani

Pai daca faimoasa si nepatata ccr zice - ( nu a urlat lumea basista ca se lipseste tara de democratie cand nu se ia in calcul ce zice ccr? ) Sa facem ce zice ccr -
Raspunde

Gheorghe

Acum 10 ani

Băsescu a identificat modelul economic de ieșire din criză a României: buzunăritul cetățeanului. Pentru că el nu are ce pierde. Nici măcar rânjetul, hoția, cinismul și imoralitatea. A uitat de utilitatea funcției. Se crede infailibil și atotștiutor, poate trăi în afara regulilor statului, după bunul său plac. A deșelat Constituția, a îngenuncheat Justiția, a pus țara la picioarele pedeliștilor și a găștilor de afaceriști din subordine, s-a jucat cu viața oamenilor printr-o singură iscălitură... pentru asta trebuie sa plateasca!
Raspunde

P_uie M_onta !

Acum 10 ani

Gheorghe, jyjy, Ionica - una si aceeasi persoana. Mai rasfirati baieti, mai rasfirati. Postati de pe aceeasi adresa de internet (IP 188.24.209.216), ziceti la USLamisti sa va dea bani si pentru alti provideri de internet.
Raspunde

cici

Acum 10 ani

Regimul Băsescu a însemnat tot ce se poate mai rău: corupție fără precedent, minciună fără limită, furt din banii publici pentru clientela politică a PDL și sărăcie pentru milioane de români. A venit momentul să se facă dreptate, să se termine odată cu acest regim!
Raspunde

@ 5.

Acum 10 ani

Pai daca ma cheama Gheorghe Ionica, desteptule! Si nu sunt USL-ist, dor satul de hoti pdl-isti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus