Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

Bottesch a vrut concesiune, Cindrea are alta opinie. Carciuma din batrani ramane deschisa

Sub mandatul lui Martin Bottesch, Consiliul Județean Sibiu a luat decizia de a nu mai închiria imobilele din Muzeul din Dumbravă care găzduiesc restaurante, ci de a le concesiona – vezi exemplul Hanului din Tulgheș. Noul președinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, are alt punct de vedere: imobilele ar trebui să rămână doar închiriate, pentru a putea fi mai ușor controlate.
Noua optică a CJ Sibiu are drept efect imediat păstrarea în funcțiune a restaurantului Cârciuma din bătrâni, aflată în interiorul Muzeului din Dumbravă. Contractul de închiriere al celor de la SC Caraiman SRL a expirat la finele lunii trecute, în condițiile în care licitația pentru concesiunea imobilului a fost blocată în instanță de SC Caraiman SRL. Fostul președinte, Martin Bottesch, a preferat să lase noii conduceri decizia de a închide sau menține în funcțiune restaurantul de acolo. Iar Cindrea a decis. ”După analiza juriștilor, există libertate totală de prelungire a contractului de închiriere. Cârciuma din bătrâni funcționează în continuare”, a declarat Cindrea.

A concesiona sau a nu concesiona

În Muzeul din Dumbrava Sibiului, în afara Hanului din Tulgheș și a Cârciumii din bătrâni, vechea conducere a CJ Sibiu a decis să concesioneze și chioșcul din preajma lacului. Perioada de concesiune este de 20 de ani. Motivul pentru care în plenul CJ Sibiu s-a decis înlocuirea variantei de închiriere cu cea de concesiune ține de diferența între cele două variante: dacă în cazul închirierii, investiţiile trebuie efectuate de proprietar (Consiliul Judeţean Sibiu, în acest caz, prin administratorul CNM Astra), în varianta unei concesiuni, toate investiţiile (de întreţinere, îmbunătăţire etc.) trebuie făcute de concesionar.
”Cred că e greșit a concesiona. Pierzi controlul zonei respective. Muzeul trebuie să aibă utilități de alimentație publică, dar fără să afecteze monumentele istorice de acolo. Închirierea este mai avantajoasă decât concesiunea, mai ales pe o perioadă atât de lungă și poate duce la abateri precum în cazul Hanului din Tulgheș”, a declarat Ioan Cindrea.

Diferența la bani

Ca exemplu, ultima chirie plătită pentru Cârciuma din bătrâni a fost indexată la aproximativ 2.000 de lei. Pentru concesiunea acestei clădiri, licitația demarată în aprilie și blocată ulterior în instanță de SC Caraiman SRL prevedea o redevență minimă de 433 de euro.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

ben

Acum 9 ani

atat costa si o boxa in Piata Cibin de 3/4.Spaga face diferenta.Iar domnul Cindrea ar trebui sa faca o licitetie serioasa.Ceva legaturi cu fosta sau actualul? Si-asa poate aflam cum a fost construit acel hotel privat in incinta Muzeului Astra.Multe si nepatrunse sunt caile spagii!!!!
Raspunde

nelutu

Acum 9 ani

sase ocupe de locuri de munca si investiti serioase ca deocamndata numai gargara si mai lasal pe bottesch sa faceti numai jumatate din ce o facut bottesch
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus