Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Mai multe incendii de padure in muntii Sibiului

Pompierii sibieni supraveghează câteva zone muntoase, unde au izbucnit de sâmbătă câteva incendii, o parte din ele fiind stinse, altele ţinute sub control, cauza probabilă fiind canicula, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru”.

Cele 18 hectare de arbori care au ars se află în zona Şanta, din Staţiunea Păltiniş, în vârful Buceciu şi Vârful Muma.

La incendiul din zona Şanta - staţiunea Păltiniş, care s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 10 -12 ha. de subarboret cu extindere la coronament (pădure amestec fag şi molid), au acţionat 7 maşini de intervenţie şi 57 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu. În ajutor au mai venit o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu patru voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, o autoutilitară şi zece voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Răşinari, plus 25 de persoane din cadrul Ocolului Silvic Răşinari. Acest incendiu a fost localizat şi se lucrează la stingerea lui completă.

La incendiile din zona Vârfului Buceciu şi Vârful Muma, izbucnite pe trei hectare de fond forestier în zona Vârfului Buceciu şi aproximativ alte trei hectare de litieră în zona Vârfului Muma, au fost mobilizate 16 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, zece voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sadu, 14 voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râul Sadului, 20 de persoane din cadrul Ocolului Silvic Tălmaciu şi şase angajaţi ai Ocolului Silvic Valea Sadului.

Sâmbătă au mai fost anunţate incendii în zona vârfului Bătrâna, a vârfului Arpăşel şi în zonele Jina şi Tilişca unde au intervenit serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi ocoalele silvice din zonă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus