Duminică,
18.04.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Neregulile din referendum: caldura tinut linistea, seara a agitat spiritele

Pe tot parcursul zilei, votul în județul Sibiu a decurs liniștit. În afara câtorva sesizări neconfirmate, organele de control nu au avut mult de lucru. Singura situație care a generat mai multe comentarii a ținut de o sesizare care viza agricultorii și intermediarii din piețele sibiene.

Autoritățile polițienești au fost sesizate că vânzătorii din piețele din orașul Sibiu nu pot vota, deoarece actele de identitate le sunt reținute de către administrațiile piețelor. ”Verificăm”, au declarat oficial reprezentanții Poliției.

Directorul SC Piețe Sibiu SA, Doru Birț, a declarat că din dimineața zilei de duminică a cerut angajaților societății să returneze cărțile de identitate. Acestea sunt reținute drept garanție, vânzătorilor care închiriază cântare. ”Este o practică în toate piețele din țară. Aceste cărți de identitate sunt returnate, odată cu predarea cântarelor. Azi dimineață, la prima oră, am cerut colegilor mei să returneze aceste cărți de identitate. Oricum, cine dorea, putea să își ia cărțile de identitate pentru a merge la vot”, preciza Doru Birț.

”Este vorba de un număr de șase cărți de identitate care se aflau la Serviciul Piețe. Menționăm că Serviciul Piețe nu a primit nici o cerere de înapoiere a acestor cărți de identitate din partea posesorilor lor. În cazul primirii unei astfel de cereri, angajații Serviciului Piețe procedează imediat la restituirea documentului”, au anunțat și reprezentanții Primăriei.

Tensiunile au crescut către seară, pe fondul nemulțumirii reprezentanților PDL în ceea ce privește listele suplimentare. Democrat-liberalii ar fi dorit să poată copia integral listele cu cei care au fost înscriși pe listele suplimentare de vot.

Autoritățile electorale s-au opus acestei cereri, la fel și social-democrații care și-au înștiințat toți reprezentanții cum să fie oferite copiile listelor suplimentare de vot.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus