Duminică,
18.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Referendum 2012: sesizare pentru actele retinute ale pietarilor

Autoritățile sibiene au fost sesizate că vânzătorii din piețele din orașul Sibiu nu pot vota, deoarece actele de identitate le sunt reținute de către administrațiile piețelor. ”A fost înregistrată o astfel de sesizare, care este în curs de verificare”, spune Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.
Directorul SC Piețe Sibiu SA, Doru Birț, spune că din dimineața acestei zile a cerut angajaților societății să returneze cărțile de identitate. Acestea sunt reținute drept garanție, vânzătorilor care închiriază cântare. ”Este o practică în toate piețele din țară. Aceste cărți de identitate sunt returnate, odată cu predarea cântarelor. Azi dimineață, la prima oră, am cerut colegilor mei să returneze aceste cărți de identitate. Oricum, cine dorea, putea să își ia cărțile de identitate pentru a merge la vot”, precizează Doru Birț.

În cursul zilei de azi, polițiștii au primit relativ puține sesizări legate de desfășurarea referendumului. Niciuna din sesizările verificate nu au scos la iveală, însă, fapte care exced limitele legii.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

siby

Acum 8 ani

Conform legii, doar Politia poate retine actele de identitate ale cetatenilor si doar motivat, nu se pot retine aceste acte personale dreot garantie!!!!!Legea insa la S.C. Piete S.A. Sibiu are articol unic: cine nu se supune directivei, pleaca....auzi, cica \"oricine dorea putea sa-si ia buletinul sa mearga la vot\", pai da si dupa aceea mai platea inca odata cantarul pentru acea zi!!!!
Raspunde

siby

Acum 8 ani

Normal este o actiune de obstructionare a dreptului la vot, care se este de natura penala!! Dar probabil, daca nu sigur, politistii vor spune ca este ceva normal si ca nu a fost restrans dreptul de exprimare prin vot liber a niciunui cetatean care a fost in aceasta situatie.
Raspunde

siby

Acum 8 ani

Conform art. 24. din O.U.G. 97/2005 (1) Actul de identitate al unei persoane fizice nu poate fi reţinut în afara cazurilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă. (2) Este interzisă darea, primirea sau solicitare actului de identitate drept garanţie pentru prestarea unor servicii, pentru încredinţarea unor bunuri şi valori, pentru plata datoriilor sau în alte scopuri, .......
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

Este adevarat ca este ilegal sa retii buletinul..sau sa-l dai din mana. S-au dat insa inapoi..oamenii nu le cerusera la timp si nu existase cerere sau plangere din partea titularilor de buletin.....potrivit vorbitoarei Luciana Baltes..Banuiesc ca ca IN URMA SESIZARII in presa.. . tovarasa Baltes nu zice nimic aici..Scrie despre asta in TRIBUNA de ieri..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus