Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Romii comemoreaza mortii Holocaustului

Pentru a comemora 80 de ani de la începutul genocidului împotriva romilor, International Romani Union împreună cu Centrul Creștin al Romilor vor organiza joi, 2 august, la Sibiu, o dezbatere legată de genocidul împotriva romilor. Tot atunci va fi vizionat filmul documentar „Adevărul despre Holocaustul Romilor”. Evenimentul se va desfășura în sediul Centrului Creștin al Romilor din strada Grâului cu începere de la ora 16, anunță președintele Centrului Creștin al Romilor, Florin Cioabă.

Începând cu luna august a anului 1942, sute de mii de romi de pe întreg teritoriul Europei au fost deportați în lagărele de exterminare de la Auscwitz și Birkenau. Cifrele oficiale vorbesc de peste 500 de mii de morți în rândul romilor, dar cifrele reale se ridică la peste un milion de morți. Nici în România soarta romilor nu a fost mai bună. Începând cu luna iunie a anului 1942, din ordinul mareșalului Ion Antonescu, romii au fost deportați în Transnistria, în lagăre de muncă. ”International Romani Union și Centrul Creștin al Romilor au cerut și cer în continuare tuturor guvernelor europene să recunoască genocidul împotriva romilor din timpul celui de al doilea război mondial, și să dea asigurări că niciodată nu se va mai putea repeta așa ceva”, susține Florin Cioabă. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

michael

Acum 9 ani

cum !? si-au dat intalnire cu aia de au vizitat lagarele din ordinul marelui erou Antonescu !?
Raspunde

cncn

Acum 9 ani

Oare nu mai putem face un holocaust si acum si sa ii sarbatorim ca i-a luat babau pe toti???
Raspunde

X

Acum 9 ani

Unde esti tu Antonescule(dar nu ***ul ala de crin) sa ne scapi de toti tiganii din Romania si poate atunci avem si noi o societate civilizata. Mi s-a luminat ziua cand am citit aceasta veste. Foarte bine le-a facut, pacat ca nu i-a trimis pe toti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus