Vineri,
27.01.2023
Parțial Noros
Acum
-0°C

Sase sibieni sunt cercetati de DIICOT pentru trafic de persoane si proxenetism

Șase sibieni sunt învinuiți într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism.

Sibienii sunt cercetați de DIICOT pentru că, în perioada 2010-2011, au racolat mai multe persoane de la un azil de noapte  din municipiul Sibiu, pe care, sub pretextul oferirii un loc de muncă, le-au transportat apoi în oraşul Duisburg, din Germania, unde le-au obligat să practice cerşetoria, prostituţia sau să comită  infracţiuni de furt si sa predea zilnic membrilor grupării suma de 100 Euro fiecare. Victimele aveau o situaţie  materială precară sau sufereau de  afecţiuni psihice.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu,  cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  SCCOSibiu, efectueaza cercetari fata de învinuiţii Iacob Ion,  Iacob Violeta, Iacob I. Ion , Iacob Nicolae Zabar, Iacob V. Violeta  şi Grigorescu Dorin, din municipiul Sibiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, prev. de art.12 alin.1 şi 2 lit.a) rap. la art.2 pct.2 lit.c) din Legea nr.678/2001”, se arată într-un comunicat al D.I.I.C.O.T.

Persoanele înșelate erau amenințate și supuse unor suferinţe fizice în situaţia în care nu reuşeau să predea invinuiţilor sumele de bani impuse. De asemenea, în aceeași perioadă,  învinuiții au sustras importante cantități de cupru, precum și combustibil, din fabrici dezafectate sau șantiere din Germania.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Sibiu și DOS. Procurorii  D.I.I.C.O.T. vor dispune măsurile legale în cauză după audierea membrilor grupării.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Odin

Acum 10 ani

Ar trebui executate animalele astea!
Raspunde

Je

Acum 10 ani

Felicitari conducerii si echipei DIICOT SB! La cat mai multi infractori trimisi acolo unde le sta cel mai bine.Dupa gratii!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus