Miercuri,
12.05.2021
Parțial Noros
Acum
21°C

633 se profesori sibieni participa la concursul de titularizare

În judeţul Sibiu există 514 posturi vacante, titularizabile şi netitularizabile, pentru care astăzi, 2 august, dau concurs 633 de cadre didactice.

Concursul cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor vacante din învăţământ, a început la ora 10:00, în 33 de centre de concurs din judeţ.

„Dintre cei peste 600 de candidaţi, cei mai mulţi s-au înscris pentru posturi de învăţători limba română (122), educatori limba română (88), profesori psihopedagogie specială (55), profesori limba română (53) şi profesori matematică (31). Pentru restul materiilor s-au înscris sub zece candidaţi”, a declarat Ioana Dăneţiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Ocuparea posturilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, se face pe bază de concurs cu probe scrise, cu subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în conformitate cu programele specifice pentru concurs la specialitatea postului didactic.

Proba scrisă cuprinde subiecte mixte din specialitate şi din metodica predării specialităţii respective.

Rezultatele concursului se afişează în fiecare centru în care s-a desfăşurat concursul, în data de 7 august. Contestaţiile se depun în perioada 7 - 8 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, iar afişarea rezultatelor finale se va face în 10 august.

Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media de repartizare 7 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în data 13 august 2012, iar a candidaţilor care au obţinut cel puţin 5, în data de 16 august 2012.

Inspectorul şcolar general emite decizia de repartizare pe perioadă nedeterminată începând cu 1 septembrie 2012 pentru personalul didactic validat de consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar, cu precizarea unităţii de învăţământ cu personalitate juridică, postului didactic/catedrei, nivelului de învăţământ, limbii de predare şi a regimului de mediu. În baza deciziei de repartizare semnate de inspectorul şcolar general, directorii unităţilor de învăţământ încheie contractul individual de muncă pe perioadă nedeterminată, începând cu 1 septembrie 2012, cu personalul didactic repartizat.

Vizualizari: 141

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus