Duminică,
28.05.2023
Parțial Noros
Acum
11°C

Este oficial: Bacalaureatul începe în 22 iunie. A fost aprobat calendarul de organizare

Este oficial: Bacalaureatul începe în 22 iunie. A fost aprobat calendarul de organizare

A fost aprobat noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020. Înscrierea candidaților se face până în 10 iunie, iar prima probă scrisă va avea loc în 22 iunie, la Limba și literatura română. În data de 5 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat – 2020, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Educației. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Astfel, potrivit noului ordin, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare. Printre condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen se numără ca organizarea sălilor de examen să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate, sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv să se afle, de regulă, în aceeași clădire, iar sălile să dețină sisteme de supraveghere audio-video.

Până la data de 8 iunie 2020, comisiile județeane de bacalaureat vor nominaliza centrele de examen dintre unitățile de învățământ care îndeplinesc condițiile enumerate mai sus și centrele zonale de evaluare, precum și unitățile de învățământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidați și maximum 1.000 de candidați. Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru. Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile județene de bacalaureat, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia județeană de contestații au obligația aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securității igienico-sanitare a elevilor și a întregului personal implicat în desfășurarea examenului național de Bacalaureat, se arată în comunicat.

CALENDARUL examenului național de bacalaureat

3 – 10 iunie 2020 Înscrierea candidaților 11 - 17 iunie 2020 Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale 22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă 23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă 24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă 25 iunie 2020 Proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă 30 iunie 2020 Afișarea rezultatelor la probele scrise - până la ora 12:00 30 iunie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00 1 iulie 2020 Depunerea contestațiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00 1 - 4 iulie 2020 Rezolvarea contestațiilor 5 iulie 2020 Afișarea rezultatelor finale

nou calendar BAC 2020

Sursa foto principal: Arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus