Miercuri,
28.10.2020
Ceata
Acum
6°C

Strada Viitorului, inaugurata dupa trei ani, din cauza crizei economice

07 August 2012 14:02

Proiectele tehnice ale reţelelor de utilităţi, modificate în câteva rânduri, şi criza economică ce a început în 2009 sunt principalele două cauze ale întârzierilor înregistrate în proiectul de modernizare a străzii Viitorului. Inaugurarea acestei străzi a fost făcută, oficial, marţi. Ca noutate, pistele de biciclete amenajate pe o singură parte a străzii cu o lungime de 1,7 km sunt delimitate de carosabilul destinat traficului rutier şi de trotuare.
"Important este că s-a putut finaliza. Întregul sistem de circulaţie din zonă va funcţiona mai bine după ce vor fi finalizate şi celelalte lucrări din zonă. O să înceapă lucrările la strada Moara de Scoarţă, lucrare foarte amplă. Tot în zonă vor începe şi lucrările la strada Abrud", a declarat Klaus Johannis, la inaugurarea străzii.
Oamenii din zonă sunt mulţumiţi că faţă de tranşeele de acum câţiva ani, în sfârşit au în faţa casei un asfalt drept. Dar şi această situaţie generează probleme. "Trebuie impusă cumva o limită de viteză, pentru că de când e asfaltul bun merg unii cu o viteză foarte mare. Ne e frică pentru copii. Dar, în rest, totul arată foarte bine", spune unul dintre locuitorii de pe strada Viitorului.
Strada face legătura între cartierul Reşiţa şi strada Târgul Fânului, în cartierul amintit fiind ridicate şi în curs de construire mai multe blocuri ANL.

Lucrările au început în 2009, fiind atribuite prin licitaţie publică firmei Sca.Mo.Ter. Între timp, lucrarea a fost subcontractată şi către ItalRom şi DPC. Valoarea finală a contractului este de 3,5 milioane de lei, cu tot cu TVA.

"A apărut şi criza economică, iar în 2009 nu am putut finanţa toate proiectele începute. Am considerat că această stradă nu este super-urgent de finalizat şi am găsit înţelegere din partea constructorului", primarul Klaus Johannis.


Reţeaua de canalizare a fost reabilitată pe întreaga lungime a străzii, fiind introduse noi conducte, guri de scurgere, cămine de vizitare şi guri de descărcare. Reţeaua de apă a fost reabilitată doar parţial, pe o porţiune de aproximativ 400 de metri, fiind introduse aici noi ţevi. Au fost realizate şi branşamentele la reţeaua de apă existentă şi au fost amenajate căminele pentru apometre.
Reabilitarea carosabilului s-a executat pe o suprafaţă de aproximativ 16.000 mp. S-au aşezat noi straturi de balast şi piatră spartă, precum şi straturile asfaltice. Carosabilul a fost încadrat cu borduri prefabricate din beton.


Sursa: Primăria Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Eugen

Acum 8 ani

Problema mare e alta domnilor (doamnelor). Din drumul cu o latime considerabila a ramas doar o singura banda de mers pentru masini! Trotuar + 2 benzi pt biciclete + un sens ocupat aproape in totalitate de cei care isi parcheaza masinile acolo - inclusiv un \"service auto\". Unele masini nici nu sint in stare de funtionare si ocupa abuziv strada. Rugam locatarii sa-si parcheze masinile in curte!
Raspunde

mosu

Acum 8 ani

of ce bine ca sa redat dreptul de a circula pe aceasta strada riverana si poate se va construi un pod peste linia ferata s-au pe sub calea ferata..........SUCCESURI Dle PRIMAR PTR DEZIDERATE
Raspunde

Futezătorul

Acum 8 ani

Salutare dragi prieteni sibieni, am trecut de dimineata sa-mi bălăcesc p u la prin begregățile voastre. Rămâneți pe recepție, mai trec și mâine.
Raspunde

siby

Acum 8 ani

@3 daca esti in tara, semneaza si pentru mine! daca nu, te astept la o bere la Oktoberfest! Heil
Raspunde

cetatean din cart. Resita

Acum 8 ani

@ Eugen: Ai foarte mare dreptate, nu poti circula de masinile parcate pe sensul din spre case. Ar trebui ca politia sa se sesizeze in acest caz.
Raspunde

Jaco

Acum 8 ani

Si poate ne explica cineva de ce a trebuit ingustat drumul pe ultima portiune, deoarece acolo e clar ca locuitorii din zona au ocupat abuziv parte din digul Cibinului, care nu poate fi altceva decat domeniul public.
Raspunde

@cetatean din cart. Resita

Acum 8 ani

si sa parcam unde????????crezi ca toata lumea are curte sa poata parca masina........si daca am 4 masini ce fac ?????....... 2 benzi de biciclete pe strada viitorului.......pistele din muzeul satului nu sant nici jumatate......urat ca nu va ganditi si la soferi......daca o sa primesc amenda pentru parcare o sa dau primaria in judecata.....
Raspunde

allin4.ro

Acum 8 ani

Nici soferii nu se gandesc la pietoni! Ce interesanta ar fi o taxa de congestie ca la Londra! Exista piste pentru biciclete, exista autobuze...ar fi timpul sa mai putem si respira aer curat!
Raspunde

me

Acum 8 ani

in zona de case trebuia sa se faca un trotuar mai lat care sa inglobeze si pista de biciclete. in cazul acesta existau si locuri de parcate.
Raspunde

eu

Acum 8 ani

@7 Daca ai 4 masini sa ti le bagi in curte si nu incurca circulatia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus