Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Barroso: Sunt profund ingrijorat de recentele evolutii privind validarea referendumului de catre CCR

 

Preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso şi-a exprimat vineri 'îngrijorarea profundă' privind evoluţiile recente din România legate de validarea de către Curtea Constituţională a referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, precizând - într-o scrisoare adresată premierului Victor Ponta - că este 'crucial' ca Guvernul să transmită fără întârziere CCR listele electorale relevante, informează Agerpres. Oficialul european şi-a exprimat de asemenea 'preocuparea profundă' şi faţă de "intensificarea diviziunilor dintre diverşii actori politici din România şi a tonului discursului politic" afişat de partide. 
Şeful Executivului UE reaminteşte că în contactele precedente pe care le-a avut cu Victor Ponta, a ridicat chestiunea 'importanţei respectării statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar' pentru revenirea la stabilitate politică şi economică şi restabilirea încrederii în România. "Am fost bucuros să observ că aţi răspuns la cele 11 puncte de îngrijorare şi că v-aţi angajat să le rezolvaţi rapid. După cum bine ştiţi, raportul Comisiei Europene publicat la 18 iulie în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare a inclus recomandări urgente care reflectă obligaţiile dvs. Sunt încrezător că veţi onora pe deplin aceste angajamente", notează Barroso. 
În aceeaşi scrisoare, Jose Manuel Barroso a exprimat totodată 'îngrijorările Comisiei Europene în legătură cu acuzaţiile de presiune şi intimidare a judecătorilor Curţii Constituţionale' care au fost aduse atenţiei Executivului UE. "Este esenţial ca astfel de acuzaţii să fie aduse imediat în faţa autorităţilor competente şi investigate în detaliu, astfel încât orice încercare de a pune presiune asupra Curţii să fie imediat eliminată, în linie cu angajamentul Guvernului României de a garanta că toate părţile se abţin de la declaraţii sau de la alt tip de intervenţii menite a submina sau influenţa procesul judiciar, inclusiv prin a acţiona împotriva oricărei încălcări a acestui angajament", se menţionează în document. 
Foto: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

zLamGCmPAbMRpdMUrD

Acum 10 ani

[..YouTube..] Juncker : EU can/must think ahead for consumers/workers: RIM-Blackberry , with a MarketCap of 10 biillon Euros is a very important company supported over the years by consumers and taxpayers ( official contracts ) in Canada,USA+EU, the value of RIM for D-T,Ital-Tel, Fr-Tel,Telefonica, etc., is very high, and the loss of assets, patents, jobs and technology is very bad for all consumers and workers in these EU markets and worldwide. financialtools1.blogspot.com23 December 2011, 14:09
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus