Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Zona Vest, textilele si ciobanii cresc exporturile din judet

 

Județul Sibiu ocupă locul șapte în topul celor mai profitabile județe din țară. Clasamentul cu pricina a fost prezentat pe site-ul econtext.ro, iar termenul de profitabilitate se referă la diferența dintre exporturi și importuri, realizate de societățile comerciale înregistrate la nivelul fiecărui județ.  Conform datelor Direcției Județene de Statistică, Sibiul stă foarte bine la capitolul exporturi la capitolul maşini, aparate şi echipamente electrice, piei crude, piei tăbăcite, produse de lemn și textile.
În cazul județului Sibiu, diferența dintre exporturi și importuri este de 24,363 milioane de euro, la nivelul lunii ianuarie 2012, lună luată în calcul de către jurnaliștii de la econtext. Exporturile în luna ianuarie au fost în valoare de 143,676 milioane euro, în timp ce importuri au fost în valoare de 119,313 milioane euro. Totuși, potrivit datelor Direcției Județene de Statistică, în luna aprilie 2012, valoarea exporturilor era mai mică decât valoarea importurilor. În luna aprilie, s-au realizat la nivelul județului Sibiu importuri în valoare de 166,041 milioane euro și importuri de 140,031 milioane euro, diferența fiind de 26,010 milioane euro.
Datele Direcției Județene de Statistică arată să județul Sibiu stă cel mai bine la exportul de maşini, aparate şi echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imaginea, unde suma totală a ajuns în primele patru luni ale anului la exporturi în valoare de 297,03 milioane euro. De asemenea s-au mai realizat exporturi la capitolul mijloace de transport (64,57 milioane euro), piei crude, piei tăbăcite, blănuri şi produse din acestea (34,10 milioane euro), produse din lemn, plută şi împletituri din nuiele (8,78 milioane euro). Totodată, Sibiul exportă materii textile și articole din acestea, încălțăminte și instrumente si aparate optice, fotografice, cinematografice, de măsură, de control sau precizie.
Conform studiului econtext.ro, o diferență pozitivă între exporturi și importuri există doar în cazul a 28 de județe, în alte 13 județe valoarea mărfurilor exportate fiind mai mare decât cea a mărfurilor importate. Cel mai bine stă la acest capitol județul Argeș (+ 106.521 mil. euro), datorită uzinelor Dacia, urmat apoi de Timiș, Olt și Alba. Potrivit econtext.ro, în ţară sunt 13 judeţe “neprofitabile” şi 28 care au rezultate pozitive.
Cel mai mare deficit dintre exporturi și importuri se înregistrează în cazul firmelor înregistrate în București, (-639,106 milioane euro), aici fiind cele mai multe societăți de import din țară. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

clujeanu

Acum 10 ani

Ai scos Cluju cu celebra NOKIA intre timp plecata pe alte meleaguri mai nici la inpachetat nu va pricepeti dar sa faceti ceva fabricile voastre de diplome care au scos amate de ingineri nu sunteti in stare sa proectati nici o caruta asa ca apucativa de agricultura voi sunteti virfu intelectualitati rominesti la plagiat si dat din gura
Raspunde

bQGIeSEi

Acum 10 ani

De fapt nițel cam buzy (seamănă cu lazy) și cam fără subiecte/inspirație. Doar n-o să scriu și eu multe te2mpenii ca alții (nu dau nume că iar se supără Piticu) doar de draugl de-a scrie ceva.
Raspunde

xbCHCPtTIXTmxTpV

Acum 10 ani

Ar fi foarte util si la noi. Mai ales că esixta o atractie nativa a micutilor catre tehnologie iar e-readerul Kindle ofera o experienta similara cu aceea clasica. Dar nu cred sa se puna in practica in urmatoarea decada. :(
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus