Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ucigasul lui John Lennon a cerut eliberarea din inchisoare, pentru a saptea oara

Mark David Chapman, ucigaşul fostului Beatle John Lennon, va cere pentru a şaptea oară să fie pus în libertate cu ocazia unei audieri în cursul săptămânii, informează AFP, citând o sursă din serviciile penitenciarelor statului american New York.

Audierea ar începe marţi şi s-ar putea extinde pe durata a două-trei zile, a precizat purtătoarea de cuvânt a acestora, Linda Foglia. Decizia va fi luată şi făcută publică 'până la sfârşitul săptămânii', a adăugat ea.

Mark David Chapman (57 ani) este încarcerat în închisoarea de înaltă securitate Wende din Alden, în statul american New York.

El fusese condamnat în 1981 la o pedeapsă cu închisoarea între 20 de ani şi detenţie pe viaţă pentru asasinarea lui John Lennon în faţa casei fostului Beatle, situată în apropiere de Central Park din New York.

Chapman a tras cinci focuri de armă asupra lui Lennon în 8 decembrie 1980, la 22h50, în timp ce acesta se întorcea acasă împreună cu soţia lui, Yoko Ono, din Dakota.

John Lennon a fost declarat mort în spital la 23h15.

Aceasta este a şaptea cerere de punere în libertate a lui Chapman din 2000, an în care a devenit eliberabil. Primele şase cereri din 2000, 2002, 2004, 2006, 2008 şi 2010 au fost respinse toate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

d

Acum 11 ani

Parerea mea: ajung 32 de ani-
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus