Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

DSP Sibiu primeste 6.000 de doze de vaccin antituberculoza pentru imunizarea nou-nascutilor

Judeţul Sibiu a primit de la Ministerul Sănătăţii o repartiţie de 6.000 doze de vaccin antituberculoză (BCG). Acestea vor ajunge la sediul DSP Sibiu în cursul zilei de vineri, 24 august, urmând să fie distribuite către cele trei maternităţi din judeţ, în Sibiu, Mediaş şi Agnita.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean Sibiu, vaccinurile sunt suficiente pentru nou-născuţii din judeţ.

"Nouă o să ne ajungă vaccinurile, pentru că de exemplu la Maternitatea Sibiu de la începutul anului s-au născut 1.795 de copii, dintre care o mare parte au fost deja vaccinaţi. Vaccinul BCG va fi utilizat pentru imunizarea nou-născuţilor, dar şi a celor care nu au fost încă vaccinaţi, potrivit calendarului de vaccinare”, a declarat Decebal Todăriţă, putătorul de cuvânt la Spitalului Judeţean Sibiu.

Ministerul Sănătăţii a început repartizarea către direcţiile de sănătate publică a peste 340.000 de doze de vaccin antituberculoză (BCG), pentru imunizarea nou-născuţilor în spitale sau la medicii de familie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus