Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Istoria fumatului in fotografii

În acest weekend sibienii se pot bucura de o expoziţie inedită, care redă istoria fumatului în România şi care va putea fi vizitată Turnul Sfatului.

Expoziţia redă de la imagini cu tabacherele reginei Maria şi ale altor personalităţi, până la cosmetice pentru fumători, ciubuce din lemn de esenţă nobilă, pipa lui Avram Iancu şi reclame la ţigări din perioada interbelică.

„Am pornit să realizăm un proiect despre istoria reclamei şi de aici am ajuns să ne punem întrebări despre istoria ţigaretelor, ciubucelor şi tabacherelor din România, ce mărci erau, cine le producea şi am decis să facem acest proiect. După aproape un an de muncă, expoziţia a fost vernisată şi albumul pe care ea îl promovează a început să fie achiziţionat de toate bibliotecile din ţară, înclusiv de Biblioteca Astra din Sibiu”, spune coordonatorul Ucu Bodiceanu.

Expoziţia cuprinde peste 80 de fotografii şi promovează albumul cu acelaşi titlu, realizat de coordonatorii Ancuţa-Lăcrimioara Chiş şi Ucu Bodiceanu.

„Expoziţia este realizată pentru a promova albumul nostru, care cuprinde o istorie a fumatului, realizată în 250 de imagini care spun o poveste. Expoziţia acesta combină cercetarea cu arta. Căutând, documentâdu-ne, am aflat poveşti despre personalităţile pasionate de fumat, depsre primele reclame la ţigări şi multe altele pe care încercăm să le redăm publicului prin acestea imagini”, povesteşte Ancuţa-Lăcrimioara Chiş.

Expoziţia a fost prezentată publicului la Cluj, Sighişoara, Buşteni şi săptămâna viitoare va ajunge la Mediaş şi Baia Mare.

Expoziţia rămâne deschisă publicului până duminică, 26 august, în Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Georg

Acum 11 ani

Era buna aici o poza istorica WINSTON CHURCHILL & the CIGAR/TRABUC... Adversarul lui ideologic, CRETINEL Adolf LITER, era total ABSTINENT...(ierburi-si-radacini). Vedeti unde duce vegetarismul si abstinenta..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus