Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Silviu Purcarete a castigat Premiul Herald Angel pentru spectacolul "Calatoriile lui Gulliver"

Regizorul Silviu Purcărete a fost distins cu premiul „Herald Angel” pentru montarea spectacolului „Călătoriile lui Gulliver”. Gala de decernare a premiilor a avut loc sâmbătă, 25 august, în Edinburgh.

„E o onoare şi o plăcere să primesc acest premiu. Mulţumesc!”, a declarat Silviu Purcărete printr-un mesaj transmis de Cristopher Wynn, directorul de dezvoltare şi sponsorizare al Festivalului. Regizorul român nu a putut fi prezent la ceremonia de la Edinburgh, fiind angajat în alte proiecte personale.

Cele cinci reprezentaţii ale spectacolului „Călătoriile lui Gulliver” de la Edinburgh au avut loc în perioada 17 – 20 august, la King’s Theatre şi reprezintă prima producţie românească de teatru comisionată vreodată de Edinburgh, cel mai important festival de artele spectacolului din lume.

Presa britanică laudă spectacolul actorilor sibieni. Publicaţia „The Daily Telegraph” a acordat cinci stele spectacolului, iar „Scotsman” şi „The Herald” câte patru stele pentru abordarea inovativă a romanului lui Jonathan Swift.

Acesta este cel de-al doilea trofeu obţinut pentru un membru al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, după ce în 2009, Ofelia Popii a primit acelaşi premiu pentru rolul Mefisto din mega-producţia „Faust”.

Următoarea reprezentaţie a spectacolului „Călătoriile lui Gulliver” va avea loc duminică, 30 septembrie, de la ora 19:00, la sala Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Preţul unui bilet variază între 10 şi 20 de lei, în funcţie de categorie. Spectacolul nu este recomandat celor sub 12 ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus