Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Silviu Purcarete a castigat Premiul Herald Angel pentru spectacolul "Calatoriile lui Gulliver"

Regizorul Silviu Purcărete a fost distins cu premiul „Herald Angel” pentru montarea spectacolului „Călătoriile lui Gulliver”. Gala de decernare a premiilor a avut loc sâmbătă, 25 august, în Edinburgh.

„E o onoare şi o plăcere să primesc acest premiu. Mulţumesc!”, a declarat Silviu Purcărete printr-un mesaj transmis de Cristopher Wynn, directorul de dezvoltare şi sponsorizare al Festivalului. Regizorul român nu a putut fi prezent la ceremonia de la Edinburgh, fiind angajat în alte proiecte personale.

Cele cinci reprezentaţii ale spectacolului „Călătoriile lui Gulliver” de la Edinburgh au avut loc în perioada 17 – 20 august, la King’s Theatre şi reprezintă prima producţie românească de teatru comisionată vreodată de Edinburgh, cel mai important festival de artele spectacolului din lume.

Presa britanică laudă spectacolul actorilor sibieni. Publicaţia „The Daily Telegraph” a acordat cinci stele spectacolului, iar „Scotsman” şi „The Herald” câte patru stele pentru abordarea inovativă a romanului lui Jonathan Swift.

Acesta este cel de-al doilea trofeu obţinut pentru un membru al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, după ce în 2009, Ofelia Popii a primit acelaşi premiu pentru rolul Mefisto din mega-producţia „Faust”.

Următoarea reprezentaţie a spectacolului „Călătoriile lui Gulliver” va avea loc duminică, 30 septembrie, de la ora 19:00, la sala Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu. Preţul unui bilet variază între 10 şi 20 de lei, în funcţie de categorie. Spectacolul nu este recomandat celor sub 12 ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus