Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

200 de mesteri olari expun la Targul Olarilor

În perioada 1-2 septembrie va avea loc la Sibiu mult aşteptatul Târg al Olarilor, un eveniment la care vor participa peste 200 de meşteri din ţară şi din străinătate.

Meşteri din centre de olărit din Baia Mare, Braniştea, Corund, Glogova, Horezu, Marginea, Oboga, Obârşa, Rădăuţi, dar şi din străinătate - Ungaria, Republica Moldova şi Bulgaria, vor aduce la Sibiu cele mai frumose produse, de la obiecte decorative, până ulcele, farfurii şi oale.

"Pentru vizitatori, târgul reprezintă o oportunitate pentru a se familiariza cu olăritul tradiţional şi ceramica modernă, iar pentru olari este un prilej de a discuta problemele acestui meşteşug tradiţional împreună cu alţi colegi de breaslă. Târgul Olarilor este evenimentul Sibiului contemporan ce aduce în actualitate o veche utilitate a Pieţei Mari: cea de loc al desfăşurării târgurilor. Prin prezenţa olarilor români, maghiari şi saşi se respectă astfel tradiţia din secolul al XVIII-lea, când în Piaţa Mare se strângeau negustori de diferite etnii şi din diverse zone ale ţării", spun organizatorii.

Târgul va fi deschis sâmbătă şi duminică, în Piaţa Mare din Sibiu, între orele 9:00-21:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus