Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Alegerile parlamentare in chinurile facerii. Sibiul e in vacanta

În Constanța, PDL-iștii au anunțat începerea pregătirilor pentru alegerile parlamentare. Democrat - liberalii vrânceni au stabilit deja că nu vor intra în campania alegerilor parlamentare cu sigla PDL. Democraţii susțin că renunţă la sigla PDL şi la culoarea portocalie pentru alegerile din toamnă. Se întâmpla asta, după ce în vară au candidat ca Alianța pentru Vrancea.  Democrat-liberalii din Alba au anunțat și ei că au început trierea candidaților pentru parlamentare. Până în șase septembrie, “orice membru al PDL Alba care dorește să candideze la alegerile parlamentare și crede că este potrivit pentru un post de parlamentar își poate depune candidatura la sediul partidului din Alba Iulia”, a anunțat Ion Dumitrel, prim-vicepreședinte al organizației Alba a PDL. Nici USL-iștii nu stau degeaba. La Botoșani, social-liberalii și-au propus să împartă  colegiile parlamentare până pe 15 septembrie.

În județul Sibiu, atât la USL, cât și la PDL e liniște de mormânt. Social-liberalii se vor strânge probabil săptămâna viitoare într-o primă ședință, după concediile de odihnă. Același lucru și-au propus să facă și democrat-liberalii. Doar că nicio formațiune nu știe exact cum vor candida, cine sunt candidații și dacă se păstrează actualele colegii. Dacă în alte județe s-a făcut o analiză a alegerilor locale și rezultatului referendumului din 29 iulie, la Sibiu, lucrurile sunt foarte liniștite. ”La noi nu se fac modificări. Suntem pe locul 12 de la coada clasamentului și am înțeles că numai de la locul 10 se impun măsuri de la centru. Nu știu dacă se fac modificări în alte județe, cred că nu e timpul pentru așa ceva acum”, a declarat președintele PNL Sibiu, Mircea Cazan.

Democrat-liberalii sibieni se pregătesc și ei de dezmorțire. ”Discutăm încă, nu am stabilit la nivel de partid strategia pentru alegerile parlamentare. Oricum, în perioada următoare vom vedea dacă participăm la alegeri singuri pe liste sau în cadrul alianței”, a declarat președintele organizației municipale Sibiu a PDL, Cornel Știrbeț. Inițiativa Civică de Centru- Dreapta, PNŢCD, PNR şi Fundația Creștin Democrată au semnat manifestul politic comun prin care își propun să coaguleze forțele politice de centru-dreapta în alegerile generale. La Sibiu, nu există însă asemenea discuții. Dar vor avea loc. ”Vom discuta la nivel local  cu PNȚCD și cu Partidul Noua Republică”, a anunțat Cornel Știrbeț. Documentul semnat săptămâna trecută la București menţionează că destinul european al României a fost pus sub semnul întrebării, că USL a generat o criză politică şi a şubrezit instituţiile statului şi că propune societăţii româneşti o construcţie de centru-dreapta.  Manifestul mai precizează că reforma clasei politice este premisa unui nou pact cu societatea şi se încheie arătând că "România are suflet, România are destin naţional, România are viitor european!".

Până acum, la nivel local puțini oameni politici și-au anunțat implicarea în campania electorală. Raluca Turcan, vicepreședinte PDL a anunțat că va candida din nou, în timp ce colegul său, Cornel Știrbeț a precizat că nu s-a decis însă. ”Avem luni un Colegiu Director şi se stabileşte calendarul de pregătire a alegerilor parlamentare. Da (o să mai candidez pentru colegiul Sibiu n.r.) (…) PDL are un principiu (...) toţi parlamentarii îşi păstrează colegiile şi dacă doresc să mai candideze, candidează în colegiile în care au mai fost aleşi. (...) Dacă au probleme cu legea, mi se pare normal să existe un filtru, acesta este şi scopul înfiinţării acestei comisii de integritate", a explicat Raluca Turcan, citată de Agerpres. La rândul său, Cornel Știrbeț spune că nu sunt motive care să-l împiedice să candideze, însă nu s-a decis însă dacă vrea să continue activitatea în Parlament. ”Depinde de mai mulți factori nu sunt 100% sigur că voi candida. Trebuie să luăm în calcul toate datele”, a precizat Cornel Știrbeț.  
De partea cealaltă, în cadrul USL, Mircea Cazan nu s-a decis în ce colegiu va candida, iar senatorii Minerva Boitan și Viorel Arcaș au pus sub semnul întrebării o posibilă candidatură la alegerile generale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

sIbIaNuL

Acum 10 ani

o vrem pe dna. Boitan la cabinetul ei de expertiza. VREM SA PLECE dr. IENEA Adrian din Sibiu!!! SA MEARGA sa ia SPAGA din Brasovul lui, sa LASE Sibiul!!!
Raspunde

nu mai votez

Acum 10 ani

S-a fim atenti pe cine votam s-a votam adevarati sibieni s-a nu mai facem experiente cu sibieni parveniti olteni moldoveni clujeni brasoveni albaiuleni si tg mureseni care nu mai interesele sibiului nu le servesc trezitiva sibieni
Raspunde

o pila

Acum 10 ani

cu suma de 300 sau 400 euro si cu o pila de la dr prisacaru din medias dr ienea rezolva o pensie de boala totul se rezolva prin telefon
Raspunde

z

Acum 9 ani

.
Raspunde

o sibianca

Acum 9 ani

Da intradevar,Boitana vrea binele sibienilor sau un ciolan mai mare sa -s rotunjasca veniturile.PROSTILOR
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus