Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

Noii frati ai sibienilor: de patru ori mai multi turisti, cu jumatate din populatie

Michihiro Kunishima, primarul orașului Takayama - cel mai întins oraș din Japonia – a semnat astăzi alături de primarului Sibiului, Klaus Johannis, actul de înțelegere, de înfrățire, între cele două orașe. ”Sunt foarte onorat și impresionat că sunt la Sibiu, despre care se spune că este cel mai frumos oraș din România. Ne dorim să promovăm relațiile de prietenie între orașele noastre și, personal, sunt hotărât să fac tot ceea ce îmi stă în putință pentru dezvoltarea acestei relații. Sper să fie o prietenie de lungă durată”, a spus primarul orașului nipon.

Cei peste 91.000 de locuitori ai Takayama au la dispoziție un teritoriu administrativ cu o suprafață totală de aproape 2.200 de kilometri pătrați (față de cei 122 de km pătrați ai Sibiului). ”Este cel mai mare oraș din Japonia, iar 90% din suprafață este acoperită cu păduri, care constituire o atracție alături de izvoarele termale. La noi vin anual aproximativ patru milioane de turiști din Japonia și din străinătate”, a adăugat primarul Kunishima.
”Pentru noi, această înfrățire este foarte importantă. Are o valoare simbolică deosebită și cred că pentru locuitorii orașului va avea o valoare practică deosebită”, a completat primarul Sibiului, Klaus Johannis.
După semnarea actului de înfrățire. Johannis i-a făcut cadou primarului din Japonia un fanion cu însemnele Sibiului și un tablou. La rândul lui, primarul a primit o vază tradițională și un tablou cu înscrisuri care ”aduc și garantează bunăstarea și fericirea”.

Invitați la festival

În cursul anului viitor, în Takayama va fi organizată prima ediție a Festivalului Artelor și Culturii. ”Vrem să invităm și formații din Sibiu, pentru a da culoare festivalului nostru”, a anunțat primarul nipon. Potrivit lui Klaus Johannis, cel mai probabil vor pleca să reprezinte Sibiul în Japonia actorii ai Teatrului ”Radu Stanca” și dansatori din cadrul Teatrului de Balet.

De la cultură ”ni se trage

Relațiile între cele două orașe au început în 2006, când la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu au venit și voluntari din Takayama. Anii următori au venit mai mulți. Unul dintre aceștia s-a îndrăgostit de Sibiu, a rămas aici, a urmat cursurile Universității ”Lucian Blaga”, iar acum este actor al Teatrului Național ”Radu Stanca”. În actuala stagiune va avea un spectacol propriu.
Relațiile culturale între cele două orașe s-au diversificat, au fost urmate de contacte economice și administrative, încheiate azi cu semnarea actului de înfrățire.

”Fratele mai mic”

Prin actul de înfrățire semnat azi se dorește încurajarea relațiilor economice, sportive, educaționale și culturale între cele două orașe. Actualul primar din Takayama a fost ales acum doi ani și spune că, personal, vrea să învețe administrație de la Johannis. ”De acum încolo mă voi raporta la domnia sa (primarul Johannis – n.r.) ca la un frate mai mare, de la care să învăț”.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

sibian

Acum 10 ani

foarte multumit bravo johannis cinste johannis domnul primar te apreciem si te iubim.
Raspunde

ha ha

Acum 10 ani

si la sibiu vin 4mil de turisti in 20 de ani......dupa datele masluite in 10 ani
Raspunde

pt. sibian

Acum 10 ani

Ba, tu esti Yakoyu Kutawa, iar johanusul tau e Guray Kakuru. Iar se vor duce hotii de Chiriac si Dragomir, uniti cu johannusul in cuget si simtiri ( hoti si poponauti amandoi, ca si stapanul) la plimbare pe banii sibienilor. Trazni-v-ar sa va trazneasca de ticalosi si impostori!
Raspunde

MOS CRACIUN

Acum 10 ani

BRAVO DOMNULE JOHANNIS.
Raspunde

Un Om

Acum 10 ani

BRAVO DOMNULE JOHANNIS
Raspunde

UN ETNIC GERMAN

Acum 10 ani

Pentru 3 mai parvenitule si frustatule si doritor de ciolan mai astepta si tu vreo 20 de ani si dupa acea vi tu cu gasca de harpareti si faceti Sibiu varza cum lati adus pina in 2000 ba hahaleao de unde sti ca s-unt***inseamna ca si tu practici aceasta meserie nobila s-a dai cu noroi te pricepi esti un frustat si esti manipulat din umbra ofticosule la MACIUCA CU TINE DACOSU TE ASTEPTA
Raspunde

buluc

Acum 10 ani

felicitari d-le primar!
Raspunde

xxx

Acum 10 ani

Are dreptate sibianul de mai sus Chiriac si Dragoman alaturi de Sasu cel iubit stiu ei ce sa faca-piine si circ si focuri de artificiii la care 1 minut costa 1000 de eur,ca doar nu dau de la ei
Raspunde

anonimus

Acum 10 ani

numai. sibian nu esti ce face primaru sibiului inseamna menegment performant s-au nu vezi ca ne copiaza toti din jur vezi festivalu de film de la cluj si as putea insira o pagina intrega de copi paste esti un frustat la care tia-u stricat afacerile numai esti ce ai fost mai lasa si pr alti mai tineri plimbati nepoti si lasa ranchiuna si invidia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus